2020-09-18 2002 瀏覽
水牛芝士係我心目中芝士界嘅翹楚!可愛圓滾滾嘅外型,奶味香濃,口感幼滑,每食一啖都洋溢幸福嘅感覺,太美妙啦上網見到呢間由Conrad 同香格里拉大廚主理嘅意大利餐廳,吸引我嘅並唔係名氣,而係佢一大舊嘅水牛芝士加上Parma ham,見到軟綿綿好似雲朵嘅mozzarellas cheese,我又淪陷咗啦!有圖有真相,當然先貼為敬!我食嘅水牛芝士都唔算好少,你當我扮野都好!佢真心我食過最好食,最新鮮,佢入面極度水潤,食得出鮮奶嘅鮮甜味,真係令我忍唔住咪埋雙眼,好好咁去享受嘅芝士,以往食嘅都係比較有彈性,但呢種係你一揭開芝士嘅表面,佢入邊嘅芝士係會傾倒出嚟....好滑好鮮呀!我上網睇返,原來佢嘅芝士係由意大利直送到港,一旦食過新鮮嘅,返唔到轉頭....咩冷藏保存的水牛芝士,乾巴巴嘅加工品根本無法相比!飛機直送已經可以咁好食,佢令我燃起到意大利食新鮮嘅慾望!究竟可以幾好食呀!!!!如果有同好,我極度提議你加多一粒芝士!你唔會後悔!巴馬火腿,都整整兩大兜!我個人係舊芝士度好似薛家燕咁轆轆吓,完全忽略咗嘀火腿!係好食嘅,但印象唔深因爲我呢個係FreeFlow wine brunch,只係$380紅,

水牛芝士風乾火腿

如果有同好,我極度提議你加多一粒芝士!你唔會後悔!

凱撒沙律
西芹鮮蝦沙律
紅菜頭沙律
因爲我呢個係FreeFlow wine brunch,只係$380紅,白酒,甜白酒任飲,三個沙律係前菜,兩大兜巴馬火腿再加兩個甜品

我女仔好夠食,但如果你大食底,加$128 有main dish,但我真心推!加多粒水牛芝士啦!better than sex
雜莓奶凍,Tiramisu
佢兩個甜品重要好好食,加上任飲,加上靚芝士,加上神級Tiramisu,我嘅人生太快樂啦!我好想好似我隻狗仔,開心到轉圈圈呀!

一餐滿足嘅brunch,愉快愉快!

水牛芝士風乾火腿
凱撒沙律