2024-06-18 1828 瀏覽
聽到朋友們網上狂讚有間位於屯門的「鋒哥廚房」,據講佢個烤魚任食雞煲打邊爐真係勁發😍, 終於都可以約齊班friend一齊去食嘢啦👩🏼‍🤝‍👩🏽《蕃茄烤魚》🐠香氣四溢的蕃茄醬汁與美味烤魚完美融合, 我自己都係第一次食蕃茄味嘅烤魚,估唔到係咁好食《麻辣雞煲》 🍗麻辣味相當突出,麻中帶辣,辣度適當,唔會超出底線,真係一試愛上,超好食! 重點重點,呢一度嘅雞煲雞肉全部都係任添加,食到爽為止《皮蛋芫荽湯火鍋湯底》🍲湯味濃郁,皮蛋的柔軟與芫荽的清新相得益彰, 如果係芫荽愛好者嘅話一定要試吓《安格斯牛頸脊》🥩 冇諗過任食火鍋夾牛肉竟然可以食到安格斯牛頸脊,肉質柔軟,恰到好處,每一口都充滿肉香,十分滿足。《大蜆、鮑魚、蝦》🦐 海鮮呢一度都有好多種選擇,我自己特別喜歡呢三款,拎咗好多返嚟食哈哈, 又大隻又鮮甜《皇帝菜》🥬口感鮮脆,清爽不油膩《生啤任飲》🍺 冇諗過生啤都可以任飲,講真,真係同班friend過嚟,飲多幾杯都差唔多回本《Häagen-Dazs雪糕任食》🍨 食完打邊爐,再加埋雪糕,簡直係Perfect鋒哥廚房環境舒適,風格獨特,適合一班朋友過嚟嘆返兩杯,價錢更加係物超所值!💕
《皇帝菜》🥬口感鮮脆,清爽不油膩