2017-08-07 1022 瀏覽
以前去蕃滿門次次都一定要入到大埔先有得食,近來有朋友話我知原來好近旺角既奧海城food court竟然都開左間!係旺角諗緊食咩之際,諗起蕃滿門,一於就去佢奧海城分店如果唔係從奧運站出發,由旺角既話,係朗豪坊H&M門口行過去奧海城其實只係一條直路,5分鐘就到天橋口,一過天橋就連接到奧海城商場,歎住冷氣行多5分鐘就到food court。一點幾都算lunchtime時段去,foodcourt好多人,但一兩個人去食都算易搵到位。呢個food court幾新淨,裝飾時尚,環境幾舒服,而food court入面黎講,呢間係無得輸點菜後唔洗一分鐘就有喇快得出奇食過幾次蕃滿門既經驗話我知微辣公仔麵湯底係最好味,有dd香辣之餘又唔會蓋過本身既蕃茄濃湯湯底公仔麵可以一路拉上黎食一路帶到D濃湯入口,口感好正。配搭返自己鐘意既配料,平時我鐘意揀廚師腸加粟米,今次無廚師腸揀,所以揀左花枝丸加粟米,一流,花枝丸咬開浸返落湯會索埋D濃湯味。滑蛋係點都有架唔少得既當然間中食一羹蕃茄肉啦,真係好濃好足料鐘意蕃茄湯底既一定唔會失望,本新無興趣既(我)都會一食就愛上左蕃茄濃湯分量剛好,42蚊食到超滿足希望蕃滿門會繼續開多

係旺角諗緊食咩之際,諗起蕃滿門,一於就去佢奧海城分店

點菜後唔洗一分鐘就有喇
快得出奇

食過幾次蕃滿門既經驗話我知
公仔麵可以一路拉上黎食一路帶到D濃湯入口,口感好正。

花枝丸蕃茄濃湯微辣公仔麵,加栗粟米

唔少得既當然間中食一羹蕃茄肉啦,真係好濃好足料

分量剛好,42蚊食到超滿足

希望蕃滿門會繼續開多d就腳既分店