2022-05-27 531 瀏覽
今日去沙田宜家傢俬行街,到步之後都有啲肚餓,加上今日好想食小籠包🤤上網搵完之後就見到呢度有小籠包食,一於就去試吓。我未入到去啊,喺門口已經聞到香味,即刻食指大動,入到去坐低,唔理三七廿一嗌咗小籠包先😆之後打開Menu,仲見到佢有個雪山叉燒包(竹炭版)🤩又係即刻嗌咗嚟試吓,除咗喺添好運之外,都好耐冇食過雪山叉燒包,又即管試吓佢同添好運係邊個好食啲。結果都幾唔錯,佢比添好運嗰個大啲,而且佢個麵包軟淋淋都幾好味,最重要係佢入邊啲叉燒應該係用極黑豚肉叉燒嘅下欄嚟整,油香味十足😋😋Lunch時間都係要食返啲正餐嘅,咁就見到佢有一個超級推介嘅極黑豚肉叉燒煎蛋飯😍即係又係一個黯然銷魂飯(極黑豚肉版),咁梗係又係即刻試吓啦,用黑毛豬嚟整叉燒真係冇得輸。😁而且佢仲有個餐前菜,可以揀涼拌小食或者係精選點心,佢用蒸籠相,個賣相都幾盞鬼,打開就見到有一個小籠包同埋一個菜苗餃,不出所料佢個小籠包個皮都真係幾薄,一咬落去啲肉汁流晒出嚟,大滿足;另外個菜苗餃都幾好味,水晶皮又唔會好厚😎對面嗰個就嗌咗個京蔥牛肉飯,佢就話幾好食,啲料又足。總括嚟講,雖然價錢偏高,但係佢嘅滿足度,都對得住呢個價錢,如果下次有機會再去沙田

對面嗰個就嗌咗個京蔥牛肉飯,佢就話幾好食,啲料又足。

總括嚟講,雖然價錢偏高,但係佢嘅滿足度,都對得住呢個價錢,如果下次有機會再去沙田,應該都會返churk