2020-01-01
喺講食嘢之前,先不得不提一入門口嗰個無敵大海景, 我哋夜晚嚟到一坐落去全玻璃遙望 尖沙咀碼頭對出夜晚嘅海景,真係冇得輸!!好 講返嘢食。 我叫咗個4 course嘅晚餐,加咗一份松露pizza,一份超級好食嘅cream sauce配焗薯,同埋一份甜品。晚餐套餐先來一份鮮甜醒胃配上新鮮松露嘅帶子,分4件方便share。 帶子食酪鮮甜並唔係一般嘅冰鮮貨色亦沒有任何雪味,配上少許松露增加味蕾刺激。主菜係安格斯牛配上新鮮黑松露, 牛扒我叫左5成熟。 牛扒處理得十分妥當,用松露油先煎香兩邊,火喉控制好,不失肉汁。而本身肉質亦都十分軟淋肉味濃 ,十分之美味。 牛扒上嘅松露味不算突出唔會蓋過牛扒本身嘅肉味。闊條麵配上侍應係上臺後即刻磨嘅黑松露,黑松露嘅香味由闊條麵熱淋淋嘅熱汁一齊帶出黎,真係好香!!!跟餐既墨汁意大利飯亦相當有驚喜!! 意大利飯飯則煮到軟硬適中較有咬口,濃濃嘅湯汁亦都煮哂入曬啲飯粒裏面。最有驚喜嘅係焗薯仔,面頭勁多芝士,咬落啲薯仔外面脆入面軟,正!最後嘅甜品都係創意滿分,佢嘅擺盤就係模仿黑松露喺泥土生長嘅環境,所以係黑色粉包住嘅芝士蛋糕,旁邊嗰兩舊“蘑菇”係用糖霜造嘅,好特別!