2020-01-17
以前放工成日行海濱公園再去番觀塘站搭車番屋企,一年多冇行,原來附近都改哂,多左好多商業大廈同食肆~~😳行到倦倦地就走左入去金記冰室hea 下~~一入門口就有麵包櫃,脹卜卜既麵包好似好好食🤤~~坐低見到餐牌就俾隻肥髀相引誘左⋯⋯最後都係揀左生炸雞髀🍗拼公仔麵~~正呀,完全係茶餐廳必點之一!!另外,仲點左沙嗲牛肉軍艦🥪,黑牛🐃同白雪公主👸生炸雞髀賣相好吸引,根本就赤裸裸話我知佢好好食咁😋~~配埋火腿蛋沙律,真係茶記個隻傳統沙律,有薯仔、蘋果、甘筍粒架~overall 唔錯,只係個炸髀咸左少少🤏公仔麵都還可以,但食完個炸髀都飽飽地,下次唔駛加多個麵😂至於沙嗲牛肉就比較濃味,但正正因為咁,個軍艦入邊加左菠蘿粒粒,可以中和番沙嗲味~~麵包有烘過再搽牛油,牛肉軟淋,沙嗲醬都唔錯~~咁因為太耐冇見過特色飲品:黑牛同白雪公主😂😂忍唔住點左,如果唔係會要番茶餐廳奶茶~~而家既人都未必知係咩,其實即係汽水加雪糕!!2樣都各有各味道;白雪公主就清新,雪碧配雲尼拿雪糕;而黑牛就濃郁,可樂配朱古力雪糕~~飲完即刻解左炸髀既咸,爽歪歪呢🥳🥳
一入門口就有麵包櫃,脹卜卜既麵包好似好好食🤤~~
生炸雞髀配火腿烚蛋沙律
生炸雞髀配火腿烚蛋沙律