2020-06-28
午餐黎食,發現呢度嘅嘢食唔算貴,一個普通嘅午餐,大約60幾蚊,而且午餐免+1 ,我自己食咗個酸菜肥牛肉麵,份量比我想像中大,一碗應該可以夠兩個人食,再加埋其他前菜,例如酸辣木耳,就非常惹味。佢嘅麵條🍝非常粗,亦都好有口感,配埋一個非常濃烈的酸菜湯,成碗面就好開胃,而且肥牛份量亦都好多,可以邊食麵邊食肥牛,絕對唔驚唔夠肥牛食,好好。飲品方面我叫咗個蜜瓜牛奶,雖然佢嘅蜜瓜唔係鮮榨,但作為一個夏天飲品,絕對非常解渴同埋透心涼。之後我再叫咗個甜品,紅糖糍粑,糍粑軟綿綿,而且一大堆紅糖在表面,好甜好好食。最後我在叫咗個桂花冰釀,亦都係我食川菜嘅新嘗試,起初我仲以為係好濃烈嘅白酒,但原來係非常清新嘅桂花味要配上香甜米酒,只有甜味,沒有酒味,令我飲得好𣈱快。