2016-12-25 664 瀏覽
今日同女朋友諗住係灣仔搵間好嘢食,經過呢間鋪嘅時候望落都ok,冇search過就入咗去,食完就後悔啦。一入去比咗張廚房枱我哋,一大陣漂白水味,極唔開胃,就要求轉枱,侍應嘅態度就開始惡劣。我哋叫咗個二人套餐,好快上咗一個沙律俾我哋,不過由於份量少,所以我問一下侍應係咪有兩個沙律,佢就話 “吓,你係咪叫咗一個二人餐呀,一個餐就梗係得一份沙律架啦”,語氣同態度極為惡劣,之後睇到啲菜好唔新鮮,所以掂都冇掂過。之後上咗兩個白湯,根本只係用粉開嘅湯,好似加咗少量打碎咗嘅nuts就冇其他湯料。到主菜,叫咗一份肉眼同巴馬火腿意大利幼麵,肉眼大約都算係五成熟,但表面部份煎到硬咗,茶記水準。薯仔係配菜,只係白烚加上芝士同調味料係面,仲要上到枱有幾舊變咗薯蓉,爛曬,食落毫無味道,只有少少芝士味。另外個意粉,一攞起個碟,隻手就feel到有油,一啲都唔乾淨,為求快啲食完就走嘅我哋都冇叫佢換啦,賣相還可以,不過火腿就好似街邊極平嘅一樣,連平時係超市買嘅都好食過佢。最後到飲品同甜品,我從未試過咁難飲嘅凍檸茶,味道係龜苓膏一樣,飲咗一啖就放棄咗。個甜品係焦糖燉蛋,賣相一啲都唔好,一食落就知預早整落。如果你有睇曬我所講

如果你有睇曬我所講嘅嘢,就千祈唔好食呢間嘢,因為唔好食又唔抵,去隔離茶記好過。
慶祝紀念
平安夜