2024-02-02
今次去咗屯門嘅聚Chill,試咗佢哋嘅招牌黑松露卡邦尼意粉同炸番薯條配黑松露蛋黃醬,呢兩款都係令人驚喜嘅選擇。首先講下招牌黑松露卡邦尼意粉,呢個菜真係令人印象深刻。黑松露嘅香氣撲鼻而來,濃郁得嚟又不會過分壓倒意粉本身嘅味道,令人每一口都能享受到滑嫩意粉同黑松露完美結合嘅滋味。每一啖食落去都感覺到味蕾被豐富嘅口感同味道充滿,真系一個令人難以忘懷嘅體驗。再講講炸番薯條配黑松露蛋黃醬。呢個配搭真系巧妙得很。番薯條本身嘅香甜同脆口,配上獨特嘅黑松露蛋黃醬,喊同甜嘅平衡做到剛剛好,每一啖都讓人感到幸福。蛋黃醬加上咗黑松露嘅香味,令整個味道層次更加豐富,真系食幾多次都唔會覺得厭。總結,聚Chill呢次嘅體驗絕對值得推介。無論係招牌黑松露卡邦尼意粉定係炸番薯條配黑松露蛋黃醬,都係將黑松露嘅魅力發揮得淋漓盡致。如果你鍾意嘗試新嘢,又或者係黑松露嘅愛好者,聚Chill絕對係你嘅不二之選。下次想搵個地方chill下,記得考慮下聚Chill啊!