2009-04-02 28 瀏覽
以前來過食lunch, 水準不錯, 今次book左位試下佢地的晚餐, 我要左一個威靈頓鵝肝牛柳套餐($98), 我太太則要一個叫鵝肝併牛柳超值套餐($148)首先送上一籃蒜蓉包, 每人有兩片, 焗得夠乾, 夠硬身, 有牛油味, 但好奇怪點解蒜蓉包無咩蒜蓉味的呢?威靈頓鵝肝牛柳即係用酥皮包住牛柳同鵝肝去焗, 酥皮夠熱, 牛柳有嚼頭但卻唔un, 肉質不錯, 但鵝肝卻焗太熟, 始終牛扒同鵝肝的時間始終不同, 放在一起同焗實有所偏差, 跟餐的意粉份量不多, 有少量香草碎鋪面, 但係卻唔熱而且頗硬身鵝肝併牛柳超值套餐的餐係酥皮海鮮湯, 酥皮夠熱但唔夠乾身, 海鮮湯只係忌廉湯加左大量蜆肉, 完全無其他海鮮, 甚為失望, 頭盤田螺酥皮盒似係來貨, 無咩特別, 鵝肝煎得唔錯, 面頭有少少燶, 入口即溶, 而牛柳有兩小件, 肉質頗'林', 生熟程度控制得幾好, 但d薯菜就可能因為冷氣太大而吹到凍晒個超值套餐的甜品係木糠布甸, 餅碎因為用左麥維他, 而唔係傳統的瑪莉餅, 所以比較甜, 但忌廉打得幼滑, 細心誠意之作後來追加了兩隻芝士焗生蠔($30), 係用上新鮮開的生蠔去焗, 但芝士味淡, 而且焗得太熟

後來追加了兩隻芝士焗生蠔($30), 係用上新鮮開的生蠔去焗, 但芝士味淡, 而且焗得太熟, 我自己覺得菠菜蓉加芝士焗會好味好多

另再叫了朱古力軟心蛋糕($40), 等左成十五分鐘才熱辣辣送上, 蛋糕焗得好靚, 有一個雲哩拿雪糕球, 一片薄waffle, 一小片薄荷葉, 而且焗得剛剛好, 夠流心, 可惜朱古力味偏淡, 影響了整體水準

呢度的普通主菜可加$15轉為套餐, 有餐湯同餐飲, 其實呢間誠意小店都做得不錯, 凍飲唔駛加錢, 又唔駛加一, 連貼士都唔駛比
, , 其實矮d同黑黑實實男侍應同高大的jason服務又不錯, 可惜被個黑面後生的女侍應(唔係老闆娘)破壞晒, 不過我覺得lunch來食會更抵食!!
只有蜆肉的海鮮湯??
田螺酥皮盒
威靈頓鵝肝牛柳