2018-05-10 3373 瀏覽
今日心血來潮突然好想去打邊爐,於是問下朋友有無興趣去打邊邊,好彩佢好順得人唔想行太遠,就搵到附近有呢間一入門口,感覺好舒服,有啲日本feel我地坐底左,侍應特別為我地推介了冬陰公湯底,話係最近新推出的,見佢咁熱誠推介就點左呢個開頭以為會好普通既,但原來啲料都好足蝦都有成10隻,仲有蜆添酸辣味好平均,越飲越上癮啲火鍋料吸哂呢個冬陰公味......正呀本地黑毛豬肥瘦分佈好適中,咬落好嫩而且係薄切的,吸湯能力強黑松露帶子餃併鮮蝦雲吞餃子同雲吞都同樣大大粒架而且好足料,唔會只得肥豬肉,每粒都係好有口感,雲吞內的鮮蝦係原隻上的而餃子內全都是帶子同黑松露食到有少少爽口,應該有埋黑木耳呢啲丸都好有特色,有鵝肝墨魚丸、wasabi蝦丸、黑松露芝士墨魚丸、醬爆牛丸我特別喜歡黑松露芝士墨魚丸&鵝肝墨魚丸,一咬開,啲鵝肝汁就流出黎,好juicy黑松露芝士有拉絲的效果而wasabi蝦丸味道都好夾,有少少刺激味蕾,但又唔會好嗆女王粉煙煙韌韌既感覺,吸湯力好強,配上呢個冬陰公湯簡直perfect侍應特別提醒我地,只要打卡就可以有全單七折,七折之後只係$600咋超抵,每人都只係$300所以一定要打卡呀
唔想行太遠,就搵到附近有呢間

一入門口,感覺好舒服,有啲日本feel

開頭以為會好普通既,但原來啲料都好足
蝦都有成10隻,仲有蜆添
酸辣味好平均,越飲越上癮
火鍋料吸哂呢個冬陰公味......正呀

本地黑毛豬
肥瘦分佈好適中,咬落好嫩
而且係薄切的,吸湯能力強

黑松露帶子餃併鮮蝦雲吞
餃子同雲吞都同樣大大粒架
而餃子內全都是帶子同黑松露
食到有少少爽口,應該有埋黑木耳

黑松露芝士有拉絲的效果
而wasabi蝦丸味道都好夾,有少少刺激味蕾,但又唔會好嗆

女王粉

超抵,每人都只係$300