2010-10-28
一向鍾意食牛,所以今日就左去食盛八,第一次去,坐低左唔係好識嗌,d侍應都好熱情教我地點叫,就叫左個和牛拖羅刺身,肉質好新鮮,好鮮味。仲有佢地牌牌的幾款野,有貴族和牛,係無汁o既,個侍應話係因為要保存和牛本身的肉味,油花好密好均勻;橫隔肌好有口感,但有少少根,但侍應話呢個位置係一定有少少根,但只要唔燒咁耐就唔會變得un。涮涮燒係切薄片的牛肉,才量油花,所以唔怕肥,而且燒一陣就食得,哈,肚餓第一時間叫呢個食就最fit la~仲有都係poster上的豚肉大蔥燒,豚肉包住d大蔥黎食,好香。芝士石頭飯,嘩,又香又脆呀d飯焦,而且我最鍾意食芝士‧正。仲左兩杯野飲,好似叫盛八森之凍,用個量杯盛裝,顏色又吸引,幾好味,係有少少白酒架~最後食埋個甜品,奶凍。好好味好滑,唔會太甜。整體上都好滿意侍應介紹O既食物,下次會再揀返盛八食燒肉。左

整體上都好滿意侍應介紹O既食物,下次會再揀返盛八食燒肉。左
2010-10-06