2023-04-19
【Grind Size Coffee】約左兩位朋友食飯,非常隨意係OPENRICE搵到呢間係女人街嘅CAFE,唔期望好好食。餐廳門口大大個「窮」字(我以為D野食應該好平!?🤣),餐廳下層行「水泥風」,幾文青,上層環境震驚到我!既Vintage感又有些典雅,非常喜歡。一貫CAFE野食,但味道好驚喜♎️蟹肉明太籽流心西班牙蛋餅 $98厚實蛋餅包裹滿滿蟹肉🦀女人直覺覺得切開係滿滿芝輕流出嚟,事實係滿滿的蛋汁,食落有濃濃蟹味,配合鬆軟口感蛋餅、蟹籽、明太子醬,さいこう😍😍♎️焦糖無花果 牛油果 瑞可塔芝士多士 $88原本想嗌OPENRICE勁多人推介嘅「瘋狂芝士 野菌 大啡菇 多士」,最後一份俾另一枱客人嗌了,就TRY TRY呢個,我必須強調:「我超鍾意個醬」,第一啖覺得似黑加侖子,再嗒下又有點黑醋味,好滿足應覺。四塊sourdough、牛油果🥑、無花果,加埋果醬,Perfect!♎️冬蔭公奶油鮮蜆意粉 $128MENU嘅四川麻辣奶油鮮蜆意粉冇晒,轉左冬蔭公,意粉配上冬蔭公、奶油、鮮蜆(真心有鮮味,一D都唔臭!)呢個組合有火花,冬蔭公嘅辣令人上癮,更想食呀,意粉少少硬硬的,喜歡話口感另外,我地仲叫左
一貫CAFE野食,但味道好驚喜
♎️蟹肉明太籽流心西班牙蛋餅 $98
♎️焦糖無花果 牛油果 瑞可塔芝士多士 $88
♎️冬蔭公奶油鮮蜆意粉 $128
另外,我地仲叫左三杯飲品:
鹽漬櫻花荔枝梳打
Special Coffee 焦糖燉蛋
Flat White
💰午餐人均約 $165
~~~~~~~~~~
📍旺角通菜街10號地舖