2010-11-16
係呀係呀!!!同好多人都一樣,經過呢間榮園無數次都冇食過或冇諗過入去食,點解?因為夏天又會太熱,冬天又會覺得太風涼水冷囉ANYWAY,今次終於的起心肝扯埋朋友入去試試。因為其實唔係餓而係咁0岩經過口痕之故,我地本來想叫一碗雙拼就算,但我想食河粉,朋友想食麵,所以最後我揀左牛丸河,朋友揀左雲吞麵,真係話咁快就上,我地睇左幾秒兩碗粉麵都覺得好似冇乜特別,我先夾起粒牛丸食,雖然唔算大粒,但原來幾彈牙爽口,跟住食左隻雲吞,咦~入面唔止有蝦,仲有舊好有彈性0既肉粒架!!!呢種彈性好明顯唔係用碎肉機碎出黎0既,我好欣賞呢種功夫而d蝦就唔識評價,因為唔多食蝦,冇得比較,總之絕對唔係稔bap bap,另外,d河粉稍微碎左一d,不過冇浸到稔啦最後都有飲左一口湯,都幾好味,絕對唔係齋味精水。呢度d客好多明顯係熟客,叫野都同d伙記叫法一樣,我諗冇一大批捧場客都好難可以0係旺角撐落去,下次會試試牛腩,因為都見唔少人叫。
ANYWAY,今次終於的起心肝扯埋朋友入去試試。