2023-05-15 179 瀏覽
係香港我都未試過食墨西哥餐,可能選擇真係唔多,而且要優質嘅更難,估唔到觀塘區都可以搵到,真係喜出望外。餐廳感覺幾新淨,裝橫光鮮亮麗,鋪頭不大,遇上中午食飯時間,要等一陣位。入座後,有點肚餓,就拿拿聲點了一個墨西哥燒雞set,配番一杯西柚梳打,另外揀左三件嘅Taco set ,天多利玉子豆腐,十五味豬腩,墨西哥辣雞。墨西哥烤🍗Set雞份量都幾多,差不多有半隻,肉質好嫩滑,完全無柴嘅感覺,醬汁好入味,感覺唔會太肥太油膩。薯格口感脆卜卜,帶有椒鹽香味,十分香口,本來以為Taco 先會好食,估唔到烤雞都有驚喜。Taco set有沙律🥗同薯條🍟🤑 配搭Taco 食,份量真係唔惹少。墨西哥辣🐔醬汁酸酸甜甜, 經典的墨西哥口味,不俗👍🏻十五味豬腩🐷油脂感較低,肉質較乾身,同預期有分別,但都中上天多利玉子豆腐炸左嘅豆腐粒,外脆內軟,醬汁幾特別,可以中和一下其他全肉類嘅菜色結論係整體都好出色😙,好豐盛嘅一餐,因為墨西哥餐廳選擇唔太多,呢間會再試!

墨西哥燒雞set

墨西哥烤🍗Set

Taco Set

墨西哥辣🐔
醬汁酸酸甜甜, 經典的墨西哥口味,不俗👍🏻

十五味豬腩🐷
油脂感較低,肉質較乾身,同預期有分別,但都中上

天多利玉子豆腐

西柚梳打