2020-12-12 1477 瀏覽
無啦啦決左想食omakase,(宿醉諗左二三粒粗鐘,睇食評,中途hea 下,攪下其他野終於決定到個種。搭車去中環。呢樣唔想食果樣又唔想食個種😵)原本12點10衝閘我覺得穩陣既鮨野,上到去話無位。(有次食緊lunch吉位仲有唔少;同埋有次walk in都有位😅),算啦。企落樓下係咁搵到底食咩好,又諗上唔上返去lur我可以勁快走,但又柒頭皮.......搵唔到。想食既omakase又太遠,要行五六分鐘都頂唔到個種......餓到癲左。算啦好餓,點知行幾步見到今鮨。就入去問下,今次我lur啦😂。佢睇booking個時話一點鐘有人黎,(我12點21分到)我話我一點一定會走。佢俾我入去,因為鮨中本中伏,平啲既lunch竟然海膽都無,我問9件個餐同13件分別係咩。侍應話淨係多咗手卷之類,會有海膽大拖。咁就決定呢個。前菜同蛋薯仔沙律夠凍夠好味,蛋都正常。少少腥都係少少腥同少少雪櫃味(意思係omakase 咁既話接受唔到😅,食兩件驚成餐好伏)好彩第三件開始好少少開始好質素;呢件帶子厚肉到入口難咀嚼個種,又鮮又厚肉,開始食得開心😂😂😂呢間魚料都係多既,飯少。但我細食,雖然第一餐可以食好多,都懷疑九件飽唔

前菜同蛋
薯仔沙律夠凍夠好味,蛋都正常。

少少腥
好彩第三件開始好少少

開始好質素;

呢間魚料都係多既,飯少。但我細食,雖然第一餐可以食好多,都懷疑九件飽唔飽,但食晒堅飽個種,開頭問係中過伏,最怕平餐會無鐵膽。
白蝦?(又係訓唔著。朝早六七點,我最好訓到十點,時間好過啲個種;飲住酒&唔清醒打既野😂)
剁到好散又淋又甜。食到開始開心
呢隻我又係唔鍾意既,好彩係仲忍到無吐出黎包紙個種。但會諗起寧願食鮨野同樣魚係仲好

正常表現,算好。但唔會哇一聲個種

勁肥,有筋。味道ok,但我開始飽,費事又嘔,咬左一細啖吐返出黎。侍應有問返我有無問題,我話我太飽,食唔落比較油既大拖。😬
呢個海膽份量癲左,似omakase 海膽軍艦既兩三倍。真心仲大啖過帶子壽司放入口難轉咁,呢個我無一啖塞落口。因為真係太多,係第一次omakase既海膽份量多成咁。係中價壽司要食到咁多起碼要叫三件咁既份量。仲要係新鮮,企晒身。

已經食左一啖既切面

呢間印象壽司飯好細舊,食第一件時,我仲驚九件唔飽。但魚料好足,真係夠飽。
最後既咖啡都好香,好飲;係你專登出去飲四十幾蚊既質數。但如果要俾建議既話,我會話唔好用cheap 糖包😆(一拎上黎咖啡靚,咖啡杯都靚奶又分開上,但咁既糖包攪到成件事....emmm)
奶同咖啡真夠熱同好飲,諗起petrus一杯成70蚊仲衰過麥當勞既即磨個種😂😂😂
(後尾再去都提自己一定唔好再叫咖啡😅)

呢間絕對會再食,雖然對鮨野印象好但都要換下口味個種。
服務方面可以再好啲,feel黎講唔太似omakase,可能我無book,師傅同侍應都急急忙忙完左我餐飯🙇🏻(唔該晒😭,個朝既胃口只想食omakase ,真諗左好耐;粥又想嘔,雲吞麵又想嘔;西餐唔得,飲茶又唔想個種)
但禮儀&應對,又好過鮨野😅
睇返張單,我係12點21分入座,12點53分埋單既。試過咁既速度,下次衝閘都可以lur下人:我可以一點前走😂😂😂