2019-11-13 128 瀏覽
上一次對這間餐廳的感覺不錯,於是今日同老公兩個去呢間餐廳二人世界。第二次來到這間餐廳,原本一心諗住食威靈頓牛柳,因為一早已經聽聞這間餐廳整威靈頓牛柳十分出色,原來威靈頓牛柳必須一日前預訂,所以今次冇得食😭 Menu選擇也有很多,有扒類、飯同意粉。於是我地叫左黑松露薯條、豬鞍和香草忌廉帶子意大利飯。Starter - 黑松露薯條份量非常非常多😍,薯條一上枱熱辣辣,仲有香噴噴的黑松露香味,有茄汁和沙律醬兩款醬汁可以選擇。唯一缺點黑松露不能完全掛上薯條上。Main course - 香草忌廉spicy意大利飯賣相不錯,而且帶子好大粒!香草忌廉汁出奇地夾同好味,不過意大利飯比較硬,要咀嚼好耐先可以消化。Main course - 豬鞍一切開豬鞍入面好juicy、好多汁,唔似出面啲豬扒乾爭爭同好鞋。相信應該慢煮過才可以有這個效果。豬鞍有薯蓉西蘭花、同粟米伴菜。唯一缺點應該豬鞍煎得耐少少,咁樣先會比較香。下一次我一定會預先一日預訂威靈頓牛柳!

Starter - 黑松露薯條

Main course - 香草忌廉spicy意大利飯

Main course - 豬鞍

下一次我一定會預先一日預訂威靈頓牛柳!