2022-06-06 46 瀏覽
大角咀一向多小店, 而且好多都有番咁上下質素, 依間刀削麵店絕對係其一。每枱都放有自家製醃蘿蔔👍🏻開胃一流。花雕醉雞熱拌刀削麵花雕雞好入味, 雞皮薄薄唔會痴住一大舊肥膏, 雞肉嫩滑, 入口好香花雕味, 仲配埋醉蛋一隻, 少少流心, 好味~熱拌刀削麵熱拌材料有花生, 青瓜, 麻醬, 微微香辣既自家醬料, 撈埋一齊口感同味道都好夾, 麻醬香突出。 仲有亮點係我中意佢既刀削麵唔會過厚, 而且口感煙韌唔會好似咬緊麵粉咁!手撕雞熱拌刀削麵手撕雞屬正常質素, 我地另加左鮮牛反而有驚喜, 鮮牛口感好滑, 中意佢加左薑絲落去味道更豐富!口水雞醬汁做得好好味, 有麻有香有辣, 依隻辣係好惹味, 雞脾位大大隻多肉又滑, 正!脆脆春卷春卷鬆脆, 味道同係酒樓食既一樣!油菜大大碟翠綠油菜只係$18, 好抵。奶茶脆爆, 華田脆爆依個一定要飲呀!!好濃郁好好飲, 有時係出面食飯叫親華田都淡到死! 重點係佢加左D脆脆令到味道更濃郁之餘又有脆卜卜口感, 好邪惡, 食到尾encore左一杯!跟餐都係加$8!見到枱枱都叫就知係好野。 依間CP值堅高, D野食又大份又好食, 而且價位貼地, 值得一食再食。

每枱都放有自家製醃蘿蔔👍🏻開胃一流。

花雕醉雞熱拌刀削麵

熱拌刀削麵

手撕雞熱拌刀削麵

口水雞

脆脆春卷
春卷鬆脆, 味道同係酒樓食既一樣!

油菜
大大碟翠綠油菜只係$18, 好抵。

奶茶脆爆, 華田脆爆

2022-06-01