餐廳: 茶星人 (海港中心)
資訊:

🍴位於灣仔既茶星人係一間台式飲品店。位置係海港中心,係會展站A3出口行大概3-5分鐘左右就到,店舖外面仲有枱凳,嘆住茶仲可以欣賞到灣仔碼頭既維港靚景💕今次我地一口氣試左5杯飲品,絕對值得同大家分享😍🍹爆檸百香果 (💰$33)呢杯絕對值得推薦,呢排最hit既手打檸檬茶。佢融入手打檸檬茶既元素檸檬味超香再加入我最鍾意既百香果,酸酸甜甜超好飲呀😍💯🍹皇牌爆檸石墨香 (💰$35)呢杯既檸檬味再重啲,突顯到檸檬既苦澀味,雖然冇左百香果既酸甜味,值得一提既係用人手一下一下咁盅爛咖,同平日飲開既檸檬茶完全唔同既體驗😎🍹楊枝甘露 (💰$40)平時出街叫糖水真係叫得多,但飲既好飲真係第一次,奶味香濃,仲有爆珠係底,煙煙韌韌好有咬口,但今次我揀左正常甜有少少偏甜左少少,大家可以按照自己既喜好調整💕🍹水果大爆炸 (💰$35)水果茶相信對大家都唔會陌生,而我都係水果茶既fans,每次去台灣都一定會飲,中意佢酸酸甜甜好清新又唔會甜到漏,飲一杯都唔會滯呀🤭🍹黑洞朱古力 (💰$33)如果大家唔飲我係茶控既話我會推薦你哋飲呢杯黑洞朱古力🍫佢香濃好厚既朱古力味奶味較得岩岩好仲有朱古力碎係底,口感好豐富😋📍HKG 茶星人
🍴

🍹爆檸百香果 (💰$33)

🍹皇牌爆檸石墨香 (💰$35)

🍹楊枝甘露 (💰$40)

🍹水果大爆炸 (💰$35)

🍹黑洞朱古力 (💰$33)

📍HKG
茶星人 (海港中心) (灣仔)
灣仔港灣道25號海港中心1樓101號舖