餐廳: 茶星人 (海港中心)
資訊:

2023-12-12 77 瀏覽
今日喺鷹君中心食完飯行過見到一間新開既茶飲店!原來係茶星人!茶星人第一次飲係喺美孚嘅總店!估唔到而家喺會展站都開咗一間新舖!即刻同同事一齊買黎試下先!我地一行7人!買左唔同既野飲試下先!手工芋泥烏龍鮮奶(每日限量供應) 微糖 ($38)呢杯手工芋泥一入口已經飲到淡淡的芋泥好Rich!呢杯野飲我哋嗌咗微糖,因為芋泥本身就帶甜味,所以個甜度啱啱好唔會太甜,啱晒我哋呢啲女士!好飲!黑糖波霸厚芝奶 ($38)呢個厚芝奶芝士味好出,鹹鹹地夾埋個黑糖波霸珍珠個味好突出!岩晒鍾意芝士既人!但又唔會好濟!水果大爆炸 ($35)顧名思義呢一杯野飲有好多種生果撈埋一齊,入面有橙、蘋果、百香果等等嘅生果一齊夾埋個茶底成杯水果茶味好fresh!黑糖波霸鮮奶 ($35)呢杯同事嗌咗熱嘅嚟飲,個黑糖味好重,即使夾埋鮮奶都飲到濃濃嘅黑糖味唔會話好淡!珍珠夠煙靭食到黑糖味唔會淡茂茂! 皇牌爆檸石里香 ($35)近期大熱嘅手打檸檬茶,呢度都有同事見到即刻嗌嚟試!因為係用新鮮檸檬,所以老闆都溫馨提示要飲快啲,如果唔係就容易有澀味!飲落個檸檬味勁香,好好飲!成個感覺勁fresh!如果中午食到好飽飲一杯可以幫助消滯呢!火龍燕
我地一行7人!買左唔同既野飲試下先!

手工芋泥烏龍鮮奶(每日限量供應) 微糖 ($38)

黑糖波霸厚芝奶 ($38)

水果大爆炸 ($35)

黑糖波霸鮮奶 ($35)

皇牌爆檸石里香 ($35)

火龍燕窩撞椰奶 無糖 ($48)
呢杯係佢哋嘅王牌之一,同事見到燕窩呢兩個字已經心心眼!養顏聖品女士點會唔鍾意!佢係用紅肉火龍果夠晒健康!而燕窩因拎到手望落都唔少,一啲都唔孤寒。飲落口淡淡都係燕窩同埋火龍果肉,好滿足!因為椰奶本身都甜,所以揀咗無糖飲落個甜度都夠唔會話無味!

楊技甘露 ($40)
呢杯楊枝甘露都係茶星人嘅特調之一,咁就要試吓啦!飲落已經好香芒果味,食到有柚子芒果肉,作為飯後甜品一流呀!

總結問返啲同事,佢哋都好滿意,下次想飲嘢都會嚟返呢度買嚟飲!始終又近公司又方便,佢哋仲可以WhatsApp落單,所以一大班人飲嘅時候都唔驚會等好耐,一早落定單就無問題啦!
2023-12-06