2011-08-09
今次係小妹第一次寫食評皆因不久以前係灣仔返工的日子已經好想試下Jack, 可惜一直未有機會..直至前幾日我生日, 男朋友book好枱同我去食, 真係好開心, 終於可以試下喇, 要好好紀錄下, 而結果當然冇令我失望呢, 一定有下次^^去到餐廳其實唔算好多人, full左半場多d, 不過好可惜我地book唔到千秋椅, 只能坐一般的卡位, 正當以為有小小美中不足時, 當晚唱live的外籍人仕為我地添加了歡樂, 地有本事令到全場氣氛好好, 值得一讚當晚我地一人order左一個set dinner, 頭盤可以選湯或者沙律, 我地每樣要一客再一齊share, 個湯好一般, 不值一提, 相反個沙律就唔同la, 有芝士碎配搭, 好fresh好好味, 總之我地2個都order salad la..= =”到主菜, 其實我男朋友想食燒羊架, 不過因為我唔食羊, 所以最後佢order左個牛柳扒, 5成熟, 但上枱好似熟左d, 不過應該唔關個廚事, 因為我地都食得好生下, 而佢個口感都算juicy, 鐘意7成熟ge朋友應該好好多。而我的主菜係焗比目魚, 魚肉質軟滑, 唔記係咩汁, 只係記得酸酸的同個魚好mat
當晚我地一人order左一個set dinner, 頭盤可以選湯或者沙律, 我地每樣要一客再一齊share, 個湯好一般, 不值一提, 相反個沙律就唔同la, 有芝士碎配搭, 好fresh好好味, 總之我地2個都order salad la..= =” 到主菜, 其實我男朋友想食燒羊架, 不過因為我唔食羊, 所以最後佢order左個牛柳扒, 5成熟, 但上枱好似熟左d, 不過應該唔關個廚事, 因為我地都食得好生下, 而佢個口感都算juicy, 鐘意7成熟ge朋友應該好好多。 而我的主菜係焗比目魚, 魚肉質軟滑, 唔記係咩汁, 只係記得酸酸的同個魚好match (可惜掛住食, 忘記了影相呢..)
食飽正想結帳時, 突然調暗左燈光, 之後D Waitress過黎圍住我地枱唱生日歌, 仲有一個寫住Happy Birthday的生日蛋糕送上, 雖然係好細個下, 不過有我個名, 感覺好surprise呢^^ 唱完仲幫我地影相仲要放埋入相架!!!真係超有心思!!呢part真係加左唔小分數呢!!
整體service , waitress都唔錯, 環境, 氣氛都好好, 繼續努力, 我會再光臨^^