2021-03-27
最近係屋企附近開左間Burger 店🤤初初睇門面以為又係新cafe 店舖簡約風設計~有少量堂食位置雖然係小店但都有8款嘅burger 理念係balance lifestyle 有時怕食得多肉會guilty 都可以揀guilt-free嘅亦可以同時滿足到!🙆🏻♀️近期愛店 會再食😋外賣仲有9折優惠➖➖➖1️⃣Mirror burger $79 (𝟠/𝟙𝟘) 係店舖signature! 特別在佢地嘅素扒係自家製配料有牛肉漢堡扒(4oz) 、自家製素漢堡扒、美式芝士 仲會夾住火箭菜、生菜、番茄、洋蔥就咁睇就知好足料 因為塊扒重到冧咗😂素扒入面好足料 有紫薯、番薯、紅腰豆、鷹嘴豆同燕麥 感覺上無咁大罪惡感🤤而且真係食到薯、豆綿密口感雖然有炸過但唔會好厚炸粉~底下仲有一塊四安士牛肉漢堡扒 肉味濃郁不過口感無素扒咁突出!想要晒肉可以試321😝朋友話好食➖➖➖2️⃣他他牛油果軟殻蟹漢堡$98 (𝟟.𝟠𝟝/𝟙𝟘) 呢個都不錯~ 幾鍾意佢地嘅他他醬同秘制醬汁軟殼蟹唔會好硬 夠酥脆 隻蟹有15cm長🦀中間仲有牛油果片、火箭菜、番茄所以都唔太膩~➖➖➖3️⃣炸牛蒡 (跟套餐連飲品+$19) (𝟟.𝟝/𝟙𝟘) 第一次食炸
初初睇門面以為又係新cafe
店舖簡約風設計~有少量堂食位置
雖然係小店但都有8款嘅burger
理念係balance lifestyle
亦可以同時滿足到!🙆🏻♀️
近期愛店 會再食😋外賣仲有9折優惠
➖➖➖
1️⃣Mirror burger $79 (𝟠/𝟙𝟘)
係店舖signature! 特別在佢地嘅素扒係自家製
就咁睇就知好足料 因為塊扒重到冧咗😂
而且真係食到薯、豆綿密口感
雖然有炸過但唔會好厚炸粉~
底下仲有一塊四安士牛肉漢堡扒 肉味濃郁
不過口感無素扒咁突出!
想要晒肉可以試321😝朋友話好食
➖➖➖
2️⃣他他牛油果軟殻蟹漢堡$98 (𝟟.𝟠𝟝/𝟙𝟘)
呢個都不錯~ 幾鍾意佢地嘅他他醬同秘制醬汁
軟殼蟹唔會好硬 夠酥脆 隻蟹有15cm長🦀
中間仲有牛油果片、火箭菜、番茄
所以都唔太膩~
➖➖➖
3️⃣炸牛蒡 (跟套餐連飲品+$19) (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)
第一次食炸牛蒡😋 調味適中
同樣炸得香口~感覺無薯條咁heavy!