2019-12-09 2482 瀏覽
話說我講起好耐無食pizza😌😌條佬突然醒起n年前係pizza express食過既片皮鴨pizza,佢話好食到癲!!佢好少讚啲野食讚到天上有地下無😂吹到話三個片皮鴨pizza 佢自己一個都食得晒喎(下刪一百字)😂😂😂😂講到唔試唔得咁喎🙈咁今餐就由佢帶頭囉😏老實講pizza express開左咁多年,我真係無食過🙈🙈原來有咁多間分店架🤣當日星期六我地去左旺角新世紀呢間分店,11點30左右就到,開舖無耐都坐左五六枱客人。環境好大好寬躺😂座位闊落坐得舒服👍🏻仲有一大塊落地玻璃窗,見到街景感覺都舒服啲😌雖然我坐近開放式廚房,但無咩油煙味喎😂😂睇住啲廚師將啲麵粉拉呀拉扯呀扯😆將啲材料舖滿pizza上,真係邊睇邊流口水囉🤤🤤另外職員服務都好好,會主動介紹食物介紹套餐,表現殷勤有禮👍🏻👍🏻打開餐牌,薄餅種類好多喎😋我地叫左兩樣野食🥰包括係條佬讚到痴左線既北京烤鴨pizza及意式焗肉丸。唔知有無三分鐘😂肉丸就黎到,佢地既肉丸係用豬肉做既,配以少少肉碎既蕃茄蓉微辣且開胃👍🏻最好味係旁邊既麵包球,質感鬆軟又香口🤩🤩沾上蕃茄蓉就更加大讚😍!食食下熱辣辣既pizza都黎到啦😳正確黎講佢地係用急凍左既鴨胸肉,

打開餐牌,薄餅種類好多喎😋我地叫左兩樣野食🥰包括係條佬讚到痴左線既北京烤鴨pizza及意式焗肉丸。唔知有無三分鐘😂肉丸就黎到,佢地既肉丸係用豬肉做既,配以少少肉碎既蕃茄蓉微辣且開胃👍🏻最好味係旁邊既麵包球,質感鬆軟又香口🤩🤩沾上蕃茄蓉就更加大讚😍!食食下熱辣辣既pizza都黎到啦😳正確黎講佢地係用急凍左既鴨胸肉,而且幾厚肉tim😂😂😂我仲以為真係好似我地出邊食片皮鴨咁,將啲肉逐片片出黎果啲丫😏每塊都食到1-2舊鴨胸,面頭仲有少量青瓜粒及蔥段,如果多少少其他配料,味道應該會更豐富。而個醬真係好片皮鴨下🤣🤣一開頭食係ok😌食食下就會覺得勁咸,而且有啲口渴!呢個pizza相當重口味呀下😂😂餅底薄係我幾喜歡既👍🏻鬆軟唔脆口,正因為夠薄夠軟,捲埋食就最好不過😆😆

意式焗肉醬
北京烤鴨薄餅