2024-06-09
流水蝦唔係好多地方可以食得,今次就黎左荃灣既蝦蝦燒食佢地既3小時流水蝦放題,雖然佢係流水蝦放題,但係其實仲有好多其他海鮮,肉類,蔬菜同熟食可以選擇,種類都幾豐富。餐廳既空間闊落,即使有好多海鮮,地面都唔會好濕好跣,非常乾淨。入到去每枱有個爐,有分兩層,枱邊會有個水缸放住養住好多超生猛既大頭蝦,可以自己揀邊隻新鮮就夾邊隻。雖然越生猛就越好食,不過生猛通常都好難夾到,所以要好食就真係要有返咁上下技術先得。捉完之後要拎去個冰筒度冰暈佢先,以免佢係個爐度彈下彈下。基本食親每隻大頭蝦都係肉質爽彈鮮甜,而且大部份都係有好多膏,好香。另外,每枱一坐底店員就會放低一碟白鱔串,肉質爽口得黎仲有d油香味。出面任拎既海鮮仲有帶子,原條魚,鮑魚,唔同既貝同蜆,魷魚等等。當中最吸引就緊係帶子啦,呢度最好既地方就係可以自己調味,可以淨燒食帶子既原味,或者自己加調味燒出自己想要既味道,不過最緊要都係帶子本身既味道都係鮮甜,好好食。除左海鮮之外仲有好多款肉類蔬菜可以燒,基本常見既種類都有,好似牛仔骨,牛粒,雞翼,羊架,豬扒等等,唔會感覺好單一。飲品方面都有好多選擇,除左有常見既紙包飲品同汽水無糖茶之外,仲有幾款啤酒燒
飲品方面都有好多選擇,除左有常見既紙包飲品同汽水無糖茶之外,仲有幾款啤酒燒酒。