2024-10-15 128 瀏覽
雖然今日係禮拜四,但係由於聽日係重陽節所以,今晚我哋班同事約埋去唱k。我哋當然唔會去食k buffet啦,長期之前我哋去咗食川粵樓。一間位於喺半山嘅隱世川粵菜。你叫咗好多餸有蒜蓉炒萵筍絲,酸辣土豆絲,香蒜牛油焗大蜆,菜脯炒蛋,炒手撕包菜,等等其中最signature嘅就梗係水煮魚。個侍應仲好貼心咁問我哋需唔需要匹就啲辣椒,因為啲辣椒擺得越來個水煮魚就會越辣,咁我哋呢啲食開bb辣嘅就梗係匹走曬啲辣椒先啦。食完正餐之後我哋仲叫咗啲甜品,有流心綠茶煎堆,流沙包,薑茶芝麻湯圓,官庭棗蓉糕。人頭平均300幾。咁多嘢嚟講,呢個價錢算底。而家水煮魚份量都幾大我哋六個人食都食淨,味道都幾正宗。不過我嗰度啲冷氣有啲大,如果要去嘅朋友一定要帶定件褸。

不過我嗰度啲冷氣有啲大,如果要去嘅朋友一定要帶定件褸。