2021-08-20
收工後約左好耐無見既朋友,佢介紹呢間位於中環既黃店 💛 係行Bar & Restaurant路線✨座落於商廈三樓,樓底高之餘裝潢設計幾modern👏🏻signature 位有個大月亮同招牌好吸睛🌕仲有戶外座位,收工後過黎食飯Happy hour飲杯嘢真係幾chill🥂Hazel Risk $138 🥃 | Apple Daily $108 🍸呢道既cocktail 既名稱好有特色,店員知我唔太飲得🥲所以推介左Apple Daily叫我試下🍎 佢係由蘋果汁、檸檬汁加埋Cointreau調制既👍🏻 飲落好fruity比較易入口😌 而酒鬼男友就叫左濃度較高既Hazel Risk🥃 主調係由Japanese Whisky帶出👏🏻 仲加入左Frangelico 榛果甜酒飲落仲有陣令人難以抗拒既香氣✨最靚係中間被lime包圍既cube shape既冰粒🧊香煎澳洲羊鞍·燒蓮藕·燒椰菜花 $258份量真係完全對得住價錢👍🏻 肉味濃郁,而且食落好腍身又唔會乾爭爭🤪 而且唔會好重羊羶味值得讚😎 柚子蜜烤無骨鴨 $188烤到表面金黃色賣相真係好吸引👏🏻以柚子蜜入饌,估唔到同鴨肉咁match😆仲可以減低油膩
signature 位有個大月亮同招牌好吸睛🌕
香煎澳洲羊鞍·燒蓮藕·燒椰菜花 $258
柚子蜜烤無骨鴨 $188
烤到表面金黃色賣相真係好吸引👏🏻
以柚子蜜入饌,估唔到同鴨肉咁match😆
仲可以減低油膩感😜 醬汁甜甜酸酸好開胃,鴨肉口感可以更嫩滑就好啦🤩
窩蛋和牛一丁pizza $118
呢個好似係必叫嘅signature小食😌
Pizza同一丁就食得多啦🍕再加埋日本窩蛋🥚和牛、mozzarella cheese🧀 橙黃色既窩蛋超吸引🧡係用上日本牌子「曉」✨一切落去超級流心🤪一個平平無奇嘅出前一丁就變身成為一份偽pizza😛
menu: