2024-08-30
有日係旺角行完街,白布街一間日居酒居式,環境設計同日本嘅居酒屋好似,地下個層係吧枱,第二層係日式榻榻米,環境身於喺日本食嘅居酒屋🏮 職員都好細心 介紹牆上既當日廚師推介菜式 我地叫左冷點夏日二人前 $468 個套餐好豐富 滿足曬想食既食物 真系好抵食啊🌟先付2点盛: 薯仔青瓜沙律🥗 + 醃製咗嘅蒜頭及紫洋蔥漬物🧅酸酸甜甜 好開胃🤤 🌟時令日本真蠔: 入口超順滑 肉質爽滑肥美 配上酸味味嘅醬汁 好想食多隻😋🌟池魚一條: 好新鮮及鮮甜 真心佩服師傅嘅手工 每一塊都一薄切 再有幾塊厚肉池魚 好有口感👍 配上特製醬油 鮮味更加突出🌟廚師精選燒物拼盤: 8款不同款式串燒 雞翼、牛肉、海鮮蝦、粟米、雞腿肉串、日本茄子、雞軟骨、自家製免治雞肉棒 全部都燒到熱辣辣 火候控制好好 雞翼皮脆內嫩 自家製免治雞肉棒配上蛋黃 好夾啊. 🌟泡菜鴨肉冷稻庭烏冬: 凍冰冰既烏冬配泡菜,真係好啱夏天食🌟甜品: 哈蜜瓜大福 🍈及蕨餅 哈蜜瓜味好濃 口感煙靭 另外仲叫左2樣食物🥘🌟蒲燒鰻魚飯$98 鰻魚以汁燒香,厚肉肥美,魚油味好突出,醬汁份量亦啱啱好。配紫菜及日本米飯 🍚 🌟燒鵝肝多士 $68 燒得好香 入口即
🌟 廚師精選燒物拼盤: 8款不同款式串燒 雞翼、牛肉、海鮮蝦、粟米、雞腿肉串、日本茄子、雞軟骨、自家製免治雞肉棒 全部都燒到熱辣辣 火候控制好好 雞翼皮脆內嫩 自家製免治雞肉棒配上蛋黃 好夾啊.
🌟泡菜鴨肉冷稻庭烏冬: 凍冰冰既烏冬配泡菜,真係好啱夏天食
🌟 甜品: 哈蜜瓜大福 🍈及蕨餅 哈蜜瓜味好濃 口感煙靭
另外仲叫左2樣食物🥘
🌟蒲燒鰻魚飯$98
鰻魚以汁燒香,厚肉肥美,魚油味好突出,醬汁份量亦啱啱好。
配紫菜及日本米飯 🍚
🌟燒鵝肝多士 $68