2021-10-09 47 瀏覽
今晚同靚女友人去左中環行街順便食埋晚飯,喺網上search到呢間居酒屋酒吧,我哋兩個又好想飲番杯,所以就入咗去。成間餐廳好有格調,餐廳中間掛咗一個好大嘅圓型紙燈,好似月亮咁,而且啲背景音樂揀得好好,好有feel😉夠晒moody🎶友人有選擇困難症,望咗餐牌好耐都唔知飲咩。見到Dice for a drink嘅遊戲,只要擲3次🎲就決定到cocktail嘅Base 、taste、flavour,非常有趣!調酒師亦會再按個人喜好,微調一下,包你擁有一杯屬於個人特色嘅Cocktail~朋友個杯有好香嘅蘋果味,同時又唔會太苦,而且杯邊又有啲蘋果薄片做裝飾,打卡一流。我自己就揀咗Blessed Guardian,有一陣薄薄紫色嘅蝶豆花,以花為主,入口有少少櫻花、接木骨花味,好清香,又夢幻!我第一次試用公仔麵做底嘅Pizza😂,以為會好怪,點知又唔會,幾夾幾好味。Pizza上面鋪滿芝士 、茄醬同和牛,芝士可以做到拉絲效果,和牛味道好似平時食開嘅漢堡扒,牛味充足!咸蛋薯條見隔離檯有嗌,個樣唔錯,所以我地又嗌。薯條送嚟果時熱辣辣,份量好大,每一條都沾滿金黃色嘅咸蛋,食落好邪惡,建議3-4個人share。柚

咸蛋薯條

柚子蜜烤無骨鴨•燒椰菜花•燒蓮藕,
片皮鴨就食得多🤣加左柚子蜜,又係另一番嘅 滋味😋 蜂蜜的清甜、柚子的柑橘香,再配上啖啖有油香的鴨肉,非常合拍!