2010-06-17
行完IFC見時間仲早就黎閣麟街呢邊周圍遊睇下有咩好食~經常嚷著要減肥迎summer的好友話想食d唔heavy又要勁飽肚既做晚餐(俾佢吹脹...),諗爆頭既我見呢間食越南菜環境不錯價錢唔貴又幾乎合佢要求 一於入去試試~水晶粉豬肉卷 卷皮薄薄 包住豬肉生菜檬粉紅蘿蔔絲 蘸埋醬汁 酸酸地好醒胃扎肉拌木瓜絲沙律扎肉得個幾條仔仲要好似牙籤咁有d小家bo 不過整體木瓜絲配搭醬汁酸酸甜甜入味得很 簡簡單單 是一道唔錯的開胃小吃 見好友密密食 大讚這沙律好好吃香茅豬扒撈檬 唔係瘦猛猛乾爭爭豬扒 啖啖肉 咬下去還有肉汁 又唔似加左太多鬆肉粉吃假肉的感覺 檬粉唔係求求其碎濕濕 份量十足 不錯豬頸肉撈檬 好友呢碗一上枱既感覺賣相好得!豬頸肉好似識發光咁閃令令 份量十足絕不欺場 食落個邊仲脆脆地而且十分肥美 真的好好吃個餐每人都係五十蚊唔駛加一中環黎講都算係快靚正同抵到震,可以再來