2006-01-24
20 January 2006 (Fri) - 晚飯同兩個朋友黎食,係我話黎既,但係我都未黎過,其實都驚唔好味,不過入到去個感覺都ok,坐位又算舒服,不過就由於我哋係坐正門口嗰張枱,所以想坐耐啲都唔得,企喺度等緊位既朋友們好似勁怒’啤’我哋咁見我哋食完仲唔走..真係有啲尷尬,但係其實我哋真係想搵撻地方係可以食完再坐耐啲傾吓偈... 不過我諗旺角區都好難可以搵到!我哋叫咗四樣嘢食:小籠包,蒜溶炒白菜,砂碢雲吞,上海粗炒!小籠包唔算差,包入面既汁都幾入味;蒜溶炒白菜好貴,我哋叫佢做’好貴既菜’,其實嗰度所有既菜都比較貴,全部都要over $70咁滯,所以好唔捨得叫,不過又冇理由冇菜架一餐飯入面!然後個砂碢雲吞好抵,有湯,有雲吞,有雞,有菜,都只係$70,呢個相信係全場最抵,湯亦非常入味,好味道!另外個上海粗炒只屬一般,不過不失!本來佢既環境(雖然較嘈),食物都算不俗,可惜都最後埋單時,唔知係我哋心急想快啲走定係點,等咗好耐好耐(起碼15分鐘)都未找錢,我哋埋單係$214,我哋比咗$220,佢唔係諗住我會比$6蚊貼士佢呀??我哋催完佢之後,佢至找比我哋時,我朋友一毫子都無比佢呀..因為太過份
本來佢既環境(雖然較嘈),食物都算不俗,可惜都最後埋單時,唔知係我哋心急想快啲走定係點,等咗好耐好耐(起碼15分鐘)都未找錢,我哋埋單係$214,我哋比咗$220,佢唔係諗住我會比$6蚊貼士佢呀??我哋催完佢之後,佢至找比我哋時,我朋友一毫子都無比佢呀..因為太過份啦!