2018-08-31 340 瀏覽
好早之前有朋友已經黎呢到試食過一次今日呢位朋友生日要求再黎呢到食晚飯我都心思思想食好耐,預先係open rice訂位留底係「生日」(其實留同唔留都係一樣)當日當然係準時到達啦,職員好用心咁講解點餐方法仲介紹有乜當日新鮮食材,不過我地無叫combo因為乜都想食唔想局限範圍,海鮮牛扒乜都叫啲,-4人食「跟上菜次序」薯條,炸肉丸,生蠔,海鮮袋(蟹腳,蜆,龍蝦),牛扒,意粉,飲杯野,甜品。(如果再食應該要叫兩隻龍蝦,唔要牛扒)-今日有生蠔即場開,生蠔一上枱已經係想立即放入口,手機都放埋一邊,當然食完就記得自己無影相炸肉丸,個餡好夠味,好食黑松露薯條🍟 熱辣辣好新鮮.煤氣味粉絲必點主角:不用解釋,龍蝦必定要點,多膏肉質唔梅有彈口,我相信食材正,配咩汁都正,蟹腳多肉甜美⋯牛扒反而一般無特別驚喜,因為煮得剛好係正常肉很肥食到成口油,反而粒蒜頭好味好搶鏡攪勻黎食蛋味好濃,味道都唔錯,可惜真係好飽,留底左一啖食唔哂.落甜品後偷偷同職員講聲係生日寫字✍🏻甜品由多位侍應哥哥一齊唱生日歌「尷尬癌」但係開心😃好甜好甜的甜品「朱古力棉花糖底仲有花生粒」食得甜嘅,一定覺得好味雖然價錢係比較貴唔可以成日都黎食,但確實
好早之前有朋友已經黎呢到試食過一次
今日呢位朋友生日要求再黎呢到食晚飯
我都心思思想食好耐,

預先係open rice訂位留底係「生日」
(其實留同唔留都係一樣)
當日當然係準時到達啦,
職員好用心咁講解點餐方法仲介紹有乜當日新鮮食材,
4人食「跟上菜次序」
(如果再食應該要叫兩隻龍蝦,唔要牛扒)

即開生蠔

炸肉丸,個餡好夠味,好食

炸肉丸

黑松露薯條🍟 熱辣辣好新鮮.煤氣味粉絲必點
黑松露薯條

牛扒反而一般無特別驚喜,因為煮得剛好係正常
肉很肥食到成口油,反而粒蒜頭好味好搶鏡

甜品後偷偷同職員講聲係生日寫字✍🏻
甜品由多位侍應哥哥一齊唱生日歌「尷尬癌」但係開心😃

朱古力棉花糖

雖然價錢係比較貴唔可以成日都黎食,
但確實係一餐不能忘的一餐特別係生日的朋友,大家有機會一定要親身去食一次。
埋單好似每人七百
即開生蠔