2024-10-29
今日同朋友一齊食飯,見呢間好多人排隊,價錢又合理,就試一試,排左唔算耐,大約十分鐘已經有得入。服務員態度好好,我地入到黎已經介紹我地有咩好食,豆漿任飲我地叫左8隻招牌生煎包生煎包外皮好脆,多汁,一咬到要小心啲汁噴出嚟,我哋一人四隻,好好食麻醬雞絲粉皮雞絲多,粉皮份量足夠兩個人食,雞絲有少少似手撕雞,都算滑,而且仲有少少青瓜做盆菜炸豬扒撈麵豬扒炸得好香,大份,價錢上嚟講算係好抵,撈麵應該用豉油加咗一啲醬汁,如果可以再多啲汁就正啲,不過都好食嘅小籠包又係好多汁,好軟熟,職員話係即刻蒸,所以都等咗一陣豬肉湯丸呢個係一個比較創新嘅菜式,佢嘅外皮係類似湯圓嘅外皮,好似食緊湯圓咁,但係入面係豬肉,會配埋湯同埋少量嘅配菜,所以有少少似食湯圓,不過係鹹嘅,但係又幾夾價錢嚟講算係好公道,我哋食咗五樣嘢$300都唔使,而且職員態度好好,時不時都會幫我哋加添豆漿,同埋會驚我哋冷氣太凍凍親,有少少感覺似家庭式經營,好有人情味😊👍👍👍
我地叫左8隻招牌生煎包
麻醬雞絲粉皮
炸豬扒撈麵
小籠包
又係好多汁,好軟熟,職員話係即刻蒸,所以都等咗一陣
豬肉湯丸