2019-07-06 879 瀏覽
招牌蛋餅+熱台灣奶茶:粟米+肉鬆 ($55) & 吞拿魚+肉鬆+芝士 ($58+8三拼)兩款蛋餅因為都有肉鬆嘅關係,食嘅時候會有啲論盡lei hea (狼狽),Ms Kiki會建議大家蛋餅嚟到先攤凍一陣,之後一啖食晒成件蛋餅,咁啲肉鬆就唔會掉晒落枱面😉/熱台灣奶茶:茶底係錫蘭紅茶,奶唔會好似台灣奶茶咁重手,Ms Kiki覺得岩岩好,熱飲嘅茶味比凍飲更出👍🏻/驚奇的蔥抓餅✨蔥抓餅($35)+芝士🧀($8)+蛋🥚($8)=芝士漢堡包味🍔究竟老闆加咗啲咩係蔥抓餅到,可以令Ms Kiki有好似食緊🍔嘅錯覺呢?/台灣花枝鐵板烏冬+凍台灣奶茶 ($58)Ms Kiki好鍾意食台灣花枝丸,特別係粒丸入面唔會有一兩粒特別脆嘅顆粒,老闆將花枝丸炸了,但食落唔會乾,烏冬雖然已經上碟,但食得出有用鐵板炒過嘅味道,仲有啲黑椒味添😋/凍台灣奶茶:茶底同熱飲一樣都係錫蘭紅茶,但基於係凍飲,會降低味蕾對茶底嘅味道嘅敏感度。不過依家4月天氣都咁熱,飲返杯凍飲係會舒服啲嘅😌/由於當日Ms Kiki本身有啲熱氣,試唔到burger,薯角,椒鹽花枝丸,台灣鹽酥雞,同埋餐廳&餐牌都無顯示嘅炸蕃薯薯條,所以下次一定會飲咗涼茶打
招牌蛋餅+熱台灣奶茶:
粟米+肉鬆 ($55) &
吞拿魚+肉鬆+芝士 ($58+8三拼)
驚奇的蔥抓餅✨
蔥抓餅($35)+芝士🧀($8)+蛋🥚($8)=
芝士漢堡包味🍔
究竟老闆加咗啲咩係蔥抓餅到,可以令
Ms Kiki有好似食緊🍔嘅錯覺呢?
台灣花枝鐵板烏冬+凍台灣奶茶 ($58)
由於當日Ms Kiki本身有啲熱氣,試唔到burger,薯角,椒鹽花枝丸,台灣鹽酥雞,同埋餐廳&餐牌都無顯示嘅炸蕃薯薯條,所以下次一定會飲咗涼茶打咗個底,再去會一會佢地🤤
2019-04-23