聽人講Grand Hyatt的海南雞飯好出色,見有優惠,即刻訂啦☺️呢間酒店差唔多全部餐廳我都食過,係無去過Cafe. 其他餐廳都有D水準㗎.部份侍應態度,服務都唔錯. 落order我哋點咗一客蘑菇湯,煙三文魚凱撒沙律,主菜係一客有人話係全香港最好食嘅海南雞飯同埋燒西班牙豬鞍. 甜品就嗌咗兩個細嘅蛋糕同埋一盒綠茶雪糕.有一個熱辣辣嘅麵包籃入面有三隻麵包,唔係勁好食但係熱辣辣都唔錯. 蘑菇湯普普通通啦,煙三文魚凱撒沙律個三文魚厚切幾有口感啲菜嘢都新鮮. 你都重頭氣海南雞飯呀😁有一碗湯一, 個雞油飯一個黃辣椒醬一個黑豉油仲有薑蓉,一碟全雞胸. 湯都算寶達清潤嘅,煩一粒粒口感唔錯,雞就冇一陣啫哩喺肉同埋皮中間,但係雞肉係有雞味好嫩滑. 醬汁都唔錯個黃辣椒醬都幾香幾辣. 到我食嘅西班牙豬鞍,上菜時候見到舊豬鞍好似烚熟咁然後放上去個網係咁嘢燒咗幾條坑出嚟. 亦都唔係全熟. 其實豬鞍係有肉味有肉汁但係因為燒得唔好成嚿嘢嘥咗. 飲品就初頭上幫襯佢哋嘅free flow兩個小時. 但啲酒麻麻地, 最後揀咗一杯by glass嘅波爾多紅酒.甜品就係啲小蛋糕揀咗椰子撻同埋綠茶雪糕,正
甜品就係啲小蛋糕揀咗椰子撻同埋綠茶雪糕,正常發揮啦😅
如果要畀呢個價錢反而我寧願加多少少錢去佢其他嘅餐廳😅
海南雞飯