2019-04-29 114 瀏覽
嚟到觀塘,第一時間一定係諗到APM,雖然野食眾多,但都唔係我嘅心水。其實觀塘一啲唔出名既小商場同工廈隱藏左好多好野食,今次就黎到呢間係法國拎米之蓮一星嘅法國餐廳食午餐。雖然裝修唔算好豪華,但同樣帶有西方風格既陰暗,佈置上都幾有格調,沙發位都突顯到高尚既感覺👍🏻呢度主要係以套餐為主。落單後店員馬上遞上暖笠笠嘅法包,配上自家制既銀魚柳蒜蓉蛋黃醬,十分惹味!麵包外脆內鬆軟,口感好好,所以我地要refil多轉。首先頭盤揀左《蕃茄水牛芝士沙律》估唔到都幾大份,沙津菜新鮮爽口,配上橄欖油、黑醋同水牛芝士,感覺好清新同健康。Main course 《波士頓龍蝦扁意粉配龍蝦汁》$258龍蝦肉爽彈鮮甜,龍蝦汁濃稠,味道亦好濃郁,量唔會太多既同時,麵條掛汁力好高,不過太膩太咸。麵條偏淋身,唔係我喜好,不過整體都幾好味。 價錢雖然小貴,但係服務好好,食物有質素,又坐得舒適,以觀塘區黎講已經十分不錯。

首先頭盤揀左《蕃茄水牛芝士沙律》