前排,男朋友見到人地網上啲人介紹滖得棧,話湯底係唔加味精,同埋好食,所以咪試下囉。佢都係上網見到人介紹同埋openrice啲人食咩多就叫咩,佢揀左牛肉片、魚片餃、牛栢葉同埋烏冬,湯底就話都見多人都會叫雙拼,而且又見人地話潮式紫菜湯和海底椰好評,所以就叫呢個湯底啦。牛肉方面又真係幾滑幾好食,好食過平時個啲,但原來呢份牛因爲係例牌,所以大份啲,要成238蚊,只可以講真係一分錢 一分貨,唔怪得佢係好味ge。另外個魚皮餃係相對嚟講我無咁鍾意的一樣,因為都比較鹹。牛栢葉就原來係黑牛葉嚟㗎,所以幾好,後尾見到人地有普通的牛栢葉先知,原來係男朋友揀㗎(哈)。最後個烏冬我覺得比較鹹,但我相信係同個湯底有關,佢本身麵質都ok,有彈性,唔會話好漿,所以都叫不過不失。湯底嚟講紫菜湯開頭係ok的,但係當滖耐左會因為紫湯本身的鹹味越來越勁,所以我比較鍾意海底椰湯底,清清地。總括來說,呢間餐廳啲牛肉真係好正,再加上啲湯底其實真係ok,不過就真係滖得耐要叫人加湯先得。以下評分以5⭐️為滿分推介⭐️⭐️

另外個魚皮餃係相對嚟講我無咁鍾意的一樣,因為都比較鹹。

以下評分以5⭐️為滿分
推介⭐️⭐️