2024-05-26
韓式放題送醬油蟹醬油蝦😱,濕式熟成牛肉、新鮮韓國直送豬五花、韓式豬腳、炸雞、炸醬麵、冷麵、海鮮煎餅、牛肋骨湯等等,超過六十款傳統韓國菜式,新開必到韓國老闆主理放題店!環境我真係唔多嚟到堅尼地城咁入,唔係朋友約我黎,真係較少,係裝修好新淨嘅Imperial Kennedy,餐廳超大!餐牌超過六十款傳統韓國菜式,真係好少見! 韓式無限時放題 $348起 首先有前菜沙律及泡菜,呢到嘅泡菜同平時食嘅都幾大分別,酸度比較高,帶有獨特嘅風味平時食唔到。之後上一大盤肉,有美國黑牛安格斯牛頸脊、牛肩扒、牛仔骨包美國等級牛五花,扒類係原塊上😳由於係濕式熟成牛肉,所以色澤較暗淡,真空包裝過後能確保了水分在牛排中均勻分布,令肉質更加柔軟細膩。然後可以開始自助落單,既然食韓式放題,今次我專攻非燒肉類嘅食物,例如韓式豬腳、炸雞、炸醬麵、浣熊麵、冷麵、海鮮煎餅、芝士泡菜煎餅、牛排骨湯、韓式生醃魷魚等等😍😍😍 我自己encore咗幾次係炸雞,除咗原味,有芝士炸雞及調味,炸皮厚度正常,質素同係炸雞店食唔差得太遠,真心抵讚係所有食物都係熱辣辣上枱🔥熱食真係差好遠!每款嘅份量都係一小碗一小碟,愈多人share可以試再
餐牌
超過六十款傳統韓國菜式,真係好少見!
韓式無限時放題 $348起
仲有白切肉、白切牛展、韓式炒粉絲、辣炒豬肉、炒泡菜、紫菜拌飯、泡菜鍋、豆腐鍋、部隊鍋等等全部任點!多達60款🤩 咁抵,真係懷疑佢係咪蝕本生意😂
食到咁上下,可以叫埋店員上每枱贈送嘅醬油蝦及醬油蟹,如果唔食嘅都可以轉送多盤美國黑牛安格斯牛頸脊。唔好以為送嘅就好馬虎,醬油調得甜度剛好,蝦蟹鮮又入味,滑溜鮮甜,好食🥹
韓式飲品/汽水同雪條甜筒任食,無限時真係唔會蝕嘅 放題餐廳!