2021-05-27 4524 瀏覽
去完參觀半億噴泉,心情其差,要食好西發洩。係駿業街就揾到呢間板神,日式鐵板燒,同我內心既怒火一齊燒啦!店子用房間分隔,每房可坐七人。有膠板分隔,環境衛生很好。櫻。席前鐵板燒二人前 $1080送活龍蝦一隻。同個半億噴泉相比,呢餐真係好抵食😋😋前菜青瓜粒,青甜爽口時令沙律有粒粒蘆薈配青新既沙律菜,粟米和蕃茄仔,味道清爽開胃,作為開胃一流👍。時令刺身(五款)帆立貝,池魚,鯖魚,金木鯛,深海池魚,款款都新鮮厚切。柔嫩的魚肉配以手作的青芥末和濃郁既醬油,青芥末凸顯刺身的美味。鐵板燒銀雪魚廚師以香草牛油和特製醬油調味,魚肉入口溶化,加埋啲魚油,滿口都滋味無窮。先把魚皮和魚肉分離,然後把魚皮弄至金黃色,燒到似油炸般香口,脆卜卜。鐵板燒活南非鮑魚廚師巧手地把鮑魚拆殼,先煎香後焗,然後切片上碟。鮑魚味道鮮甜,肉質緊緻爽嫩,入口彈牙,不用醮調味料已經很好吃。鐵板燒龍蝦龍蝦是贈品,但一樣屬上等貨,絕無欺場。廚師先起肉,再以龍蝦汁和龍蝦膏一齊炒,惹味非凡,龍蝦肉鮮甜彈牙。真的不能相信這是贈品。賺了。龍蝦麵豉湯用上剛才剩下既龍蝦頭弄成既麵豉湯。龍蝦頭一向我都覺存有大量精華,吃不了很浪費。現在做到物盡其用,更讓麵
去完參觀半億噴泉,心情其差,要食好西發洩。

店子用房間分隔,每房可坐七人。有膠板分隔,環境衛生很好。

櫻。席前鐵板燒二人前 $1080
送活龍蝦一隻。同個半億噴泉相比,呢餐真係好抵食😋😋

前菜
青瓜粒,青甜爽口
時令沙律

時令刺身(五款)
帆立貝,池魚,鯖魚,金木鯛,深海池魚

鐵板燒銀雪魚

鐵板燒活南非鮑魚

鐵板燒龍蝦

龍蝦是贈品,但一樣屬上等貨,絕無欺場。

龍蝦麵豉湯
用上剛才剩下既龍蝦頭弄成既麵豉湯。龍蝦頭一向我都覺存有大量精華,吃不了很浪費。現在做到物盡其用,更讓麵豉湯帶點咸甜味。

血皿:美國牛肉薄切二片
牛肉大大塊,油脂分佈平均,包裹著大量蒜片,香蔥,燒至牛肉變色,然後放在多士上,讓多士吸去多餘既油份。

把口張大一點,整份牛肉卷放入口,牛味,蒜味,蔥味直湧口腔,味道完全滲透進各個味蕾,滋潤了每一個味蕾。

煮野菜
食左咁多美食,食返啲青菜,剛好可以清洗一下味蕾。入面其實有很多材料,除了大量青菜,仲有櫻花蝦,香菇,蝦米和木魚碎,味道清新。

炒飯
配料簡單,但就色香味俱全。

甜品
迷你蛋卷,有綠茶和朱古力味各一件,一口一件,剛好。

意外仲有贈送既烤焦糖牛油多士。對!又是送的!而且也很好吃,脆脆的,甜甜的。

足足有成十一道菜,有得食好西,又有得睇廚師表演,呢餐食完好滿足。
2021-05-22
午餐