真心誠意推介"新南苑" ,有海鮮食,有雞煲,有得打邊爐,呢度真係完全可以滿足我三個唔同願望! 而且地點超方便喺旺角地鐵站一出 行一至兩分鐘分鐘就到!人頭送半隻冰鎮龍蝦 每隻 size都大過手板 蝦肉鮮甜爽脆 蝦頭嘅膏爆瀉 質素相當高 肉質結實 絕對唔係霉嗰種雞煲出場 職員非常殷勤幫我哋炒雞煲 炒四次焗四次 終於食得啦 香味撲鼻而來 非常惹味 雞肉相當嫩滑 依然保持肉汁 而且吸收曬醬汁嘅味道 愈食愈想食 呢度嘅雞煲仲可以無限添加 非常抵餐廳會安排人頭份量嘅海鮮拼盤 海鮮還是活的 好新鮮唷 最喜歡鮮鮑魚 肉質鮮甜無比 不能灼太久 就是喜歡這種爽口 彈牙的感覺手切肥牛 色澤紅潤一睇就知非常新鮮 牛肉嘅雪花紋理分佈相當細緻 厚度適中有咬口 仲好重牛肉味添蔬菜自己拎 放滿成個雪櫃 種類選擇非常多 而且清洗得乾淨 要稱讚一點:完全冇難嘅蔬菜! 係一條都冇! 全部都好清脆鮮綠!打邊爐嘅食物係放題形式 任叫任食 估唔到龍躉片都係任食 真係難以想像龍躉片相當厚肉 個皮堅韌似啫喱 肉質嫩滑而且冇骨啖啖肉 這是必點之選另外唔少得嘅當然係烏冬啦 湯底有肉類海鮮類嘅精華 鮮甜到不得了 淥烏冬就最好不過湯底方面椰

餐廳會安排人頭份量嘅海鮮拼盤 海鮮還是活的 好新鮮唷

湯底方面椰青花膠湯底 椰青味道清甜 最好就係要嚟淥海鮮 唔會蓋過食材嘅鮮味 而且打邊爐熱氣 順便可以下下火

加埋一之後平均三百蚊一個人 保證捧住個肚走 而且仲有大量海鮮食 去街市買仲煩不如嚟新南苑食啦!