今日大年初四,原本開開心心一行四人去嚟間酒樓飲茶兼拜年,當我哋洗好哂d杯、碗同筷子後,就叫咗一位著黑衫短髮應該係比侍應高一級的女經理來落單,當時我有禮貌叫佢收埋個水兜,佢係回我一句:我過到嚟會順住嚟做架啦!當刻我已經㷫㷫地😠😠不過見新年流流我忍妳,點知…到我枱上茶壺無水,我見到個位女經理拎住水煲在我枱附近行嚟行去加其他枱都不加我枱,我再叫其他侍應,她回我一句:等等!之後就不見蹤影,後來見到一對嫲孫行到我隔離枱那個黑衫經理急不及待幫佢執枱,我見那個嫲嫲給她一封利是她即幫她倒水洗杯,最後我忍不住出聲了😡😡係咪有利是就好服侍d呀!掛住利是唔洗理其他客😡😡之後還見不少侍應、傳菜的來俾利是個位小朋友。