2018-01-17 154 瀏覽
大啡菇烤菠蘿沙律🥗($68)原條菠蘿🍍上枱,表面烤到微微轉色,保留到菠蘿既鮮甜,咬到口好juicy。整個沙律感覺好清新,食完會好開胃。脆炸魚柳條配他他醬($68)認真魚柳普普通通,似平時超市買既急凍魚柳條。不過薯條有驚喜,佢係蕃薯條黎,同平時用薯仔整既唔同,食落口更加厚實,完全唔覺油,係唔錯。他他醬亦屬一般。黑松露大啡菇漢堡配蕃薯🍠($82)漢堡份量比較mini size,男仔食應該會唔夠飽。黑松露味比較偏淡,大啡菇尚算juicy,麵包唔夠香口鬆軟。如果上枱可以再熱d會更好。桃膠雪蓮佐黃耳($53)依碗熱辣辣既糖水,簡直係女士滋補養生必飲。入面有齊桃膠,雪蓮,黃耳,紅棗,龍眼肉,超級足料!桃膠有抗皺嫩膚清血降脂功肉; 黃耳可以滋補養顏; 雪蓮就可以抗衰老,增強免疫力。飲完即刻覺得人都靚左,皮膚好左☺️黑杞子桃膠雪梨🍐($4x)新顏品,聽個名都知好滋陰養顏,黑杞子帶酸,同雪梨既清甜好夾。相比桃膠雪蓮佐黃耳會冇咁甜,更加適合唔嗜甜既朋友仔。火龍果紅茶乳酪($46)乳酪係用左希臘乳酪,聽講蛋白含量極高,而且低脂,加上左用左新鮮火龍果同紅茶沖製而成,非常健康。不過飲落口,茶味同火龍果味被乳酪味遮

大啡菇烤菠蘿沙律🥗($68)
炸魚蕃薯條

脆炸魚柳條配他他醬($68)
黑松露大啡菇漢堡

黑松露大啡菇漢堡配蕃薯🍠($82)
桃膠雪蓮佐黃耳
桃膠雪蓮佐黃耳($53)
黑杞子桃膠雪梨

黑杞子桃膠雪梨🍐($4x)
火龍果紅茶乳酪(前)  薰衣草黑莓鐵觀音

火龍果紅茶乳酪($46)
乳酪係用左希臘乳酪,聽講蛋白含量極高,而且低脂,加上左用左新鮮火龍果同紅茶沖製而成,非常健康。不過飲落口,茶味同火龍果味被乳酪味遮蓋,好彩既係唔會過酸,如果茶味重d會更好飲。
薰衣草黑莓鐵觀音($46)
依杯飲品沖製出黎既顏色好靚,望住就已經好治癒。鐵觀音係烏龍茶🍵既一種,帶少少清幽蘭花香,有解毒消食,提神益思功效。加埋薰衣草,好氛香。飲落口,係會有一種清新既感覺,黑莓酸酸甜甜,同鐵觀音出奇地夾。如果工作太攰又或者温書温到腦便秘,推介你地飲,絕對可以清醒頭腦🧠
總括黎講,飲品甜品比鹹食高質,食品設計有特色,影相打卡一流。
好味指數:7.5/10
賣相:9/10