2024-05-13 60 瀏覽
女兒話今日好忙,冇時間食午餐,我咁啱去灣仔辧點事,佢喜歡食Chotto Maki 嘅特色壽司,決定買外賣拎去公司俾佢食。餐廳除咗有外賣,還可以堂食,地方簡潔,富時尚色彩。主打的各款卷物和壽司。壽司即叫即做,分大卷和小卷,大卷有四大舊,小卷有八小舊。604 CRUNCH (大卷):材料有:三文魚、甜蛋、蘆筍、沙律菜、天婦羅脆脆、櫻花蝦,再加入芥末蛋黃醬和黑芝麻醬。壽司用料新鮮,色彩繽紛,味道新鮮、濃郁,口感比較豐富,配搭有心思及創新。SEA MONSTER (大卷)材料有:炸蝦、蟹柳、櫻花蝦、炸蒜、青瓜絲,加上紫薯粉、鰻魚汁和自家製醬汁。炸蝦香脆,青瓜絲爽口,食落有多重口感,特別係自家製醬汁特別出色,令壽司卷更添美味!PHILADELPHIA (小卷)材料有:三文魚、忌廉芝士、牛油果、飛魚子,蛋黃醬和鰻魚汁。牛油果軟滑,三文魚肥美,飛魚子有口感,配搭得非常出色,再加上惹味嘅醬汁,令人一試難忘。
壽司即叫即做,分大卷和小卷,大卷有四大舊,小卷有八小舊。

2024-05-04
10 分鐘 (外賣自取)
其他