2020-03-12 590 瀏覽
今日去左係中海城的煤氣公司的餐廳吃飯難得放假梗係要食得好啲,趁著未到放飯時間去,就可以坐到窗邊位,望住海景食飯。今次叫左個鮮蝦蘆筍南瓜燴飯同澳洲羊扒,再加左個中西混合的西洋菜濃魚湯!餐包好快就到左,平時好小食餐包,但呢度的餐包好好食,會外面有脆口的感覺,包入面咬落就好煙韌,非常喜歡!餐湯方面,我覺得加左魚肉碎令湯好有口感,唔似傳統的湯水咁😍羊扒好快上左黎,羊扒依舊咁大塊,仲要熟度剛剛好!南瓜飯上黎到已經聞到好香,再加埋面層的芝士,好想快啲食佢!可能係食完羊扒先食個飯,飯有啲凍左,但個口感都係好似risotto 咁,個人認為南瓜可以再濃小小。南瓜飯的份量十足,食曬都夠曬飽🤨但唔可以唔食我至愛的雜苺冰粉❤️如果覺得就咁食有d淡味,就可以加埋黑糖去食😆個味道非常甲,有苺的酸味道,再加黑糖的甜味!呢家午餐時段仲有折,真係幾值得試下👍🏻平時lunch都多人食,可以打定電話訂枱先架
今日去左係中海城的煤氣公司的餐廳吃飯

餐湯方面,我覺得加左魚肉碎令湯好有口感,唔似傳統的湯水咁😍
羊扒好快上左黎,羊扒依舊咁大塊,仲要熟度剛剛好!