去完青衣城睇戲,搭多2個站過左東涌嘅outlet城行街,晚餐時間睇勻水牌都冇乜野啱食,仲要間間都勁多人等位😟行左好耐,最尾見到呢間茶記feel嘅cafe就求其入左去喇😂我地二人坐餐廳最入嘅二人枱,座位幾闊絡,夠位擺啲一袋二袋👍🏿我地嗌左一個dinner set - 鮮茄帶子雞肉意式燴飯(名太長,唔太記得)同埋單嗌一個carbonara~食物都好快到齊,幾好幾好,因為嗰陣餓左好耐😵先講餐湯,普通嘅羅宋湯,冇可能失手啦。另外個餐包睇落覺得幾好食,食落有啲硬,牛油味太重,尚可接受啦👌🏿之後就上carbonara喇,見到個樣嗰下即刻頹左頹😵一啲都唔好睇,睇落汁太多,同相入面感覺上用左足料蛋黃醬嘅carbonara相比,係兩回事。不過都要頂硬上食嘅....幾好食喎😨😱😱初頭仲以為係因為自己太肚餓而覺得好好食,所以試多幾啖發現原來真係整得幾好😱😋最尾我都成個食曬喇~煙肉唔太硬同埋撈勻左啲汁之後,成個意粉嘅𠹳身度適中👍🏿可以改善嘅係落多啲蛋黃醬加強個味道同埋整靚個樣就perfect la☺️另外個燴飯一食落覺得好甜,唔似食緊飯😟幾奇怪下👎🏿👎🏿👎🏿啲飯粒唔太硬👌🏿不過呢已經cover唔到個飯好甜帶子偏
另外個燴飯一食落覺得好甜,唔似食緊飯😟幾奇怪下👎🏿👎🏿👎🏿啲飯粒唔太硬👌🏿不過呢已經cover唔到個飯好甜帶子偏鹹呢個奇怪組合喇👎🏿
總括黎講,誤打誤撞食到呢個幾好食嘅carbonara係幾驚喜嘅,不過睇埋另一個dinner set嘅質素又冇咁好喇🤔所以俾個👌🏿la🤓🤓
2017-02-05