2012-07-08
今(8-7-2012 Sun)朝同男友起身落荃灣食早餐,去邊間食好呢?兆和街o既茶餐廳已經變晒翠華,而我對翠華又冇乜好感,大家樂啦.我o地o黎到時大約10:45am,有好多人排隊攞o野食,男友要$24.00o既吉列豬扒配北海道炒滑蛋,牛油多士,加$3.00要凍奶茶,我要$24.00o既吉列豬扒配腸仔,牛油多士,同樣加$3.00要凍奶茶.然後男友負責攞o野食,我就拎埋佢個袋去搵位,呢個時間好full,行勻成間再返轉頭至有位,男友亦等o左幾耐吓至拎到o野食o黎.吉列豬扒size適中唔太大件,但男友o既北海道炒滑蛋好似少o左啲,因為我都有兩條腸仔.好開餐, 豬扒內裡唔太乾身,但未到好juicy,OK o既.腸仔同炒蛋都冇問題,多士就烘得唔夠,而且都係放軟o左.至於杯凍奶茶,水準返o黎喇,味道o岩o岩好唔淡.服務:我拎埋男友個袋搵位o既同時,因為都要放返啲錢入銀包,所以行埋一邊邊行邊整,點知一個應該係負責掃地o既亞姐迎面而o黎,行埋我想避人o既右邊,不發一言撞到我同入o左一間房.嘩!亞姐,須知我左右手都有一個袋,又垂低頭整銀包,我都見到你手拎住掃帚同垃圾剷,但你都可以叫聲借過,而唔係就咁撞埋o
服務:
我拎埋男友個袋搵位o既同時,因為都要放返啲錢入銀包,所以行埋一邊邊行邊整,點知一個應該係負責掃地o既亞姐迎面而o黎,行埋我想避人o既右邊,不發一言撞到我同入o左一間房.嘩!亞姐,須知我左右手都有一個袋,又垂低頭整銀包,我都見到你手拎住掃帚同垃圾剷,但你都可以叫聲借過,而唔係就咁撞埋o黎o假?我點知原來我右邊有個房呢?
就憑你呢點,一向畀我感覺唔差o既亞姐,即刻又打個折.