2024-07-27 1023 瀏覽
最近香港多咗好多葡撻類既餅點,一向鐘情葡撻既我緊係要試🤭今日出去尖沙咀,順便去埋Hashtag B平日lunch Time時間,果然都係要排隊好彩店員都好快,條隊都郁得好快 👍🏻👍🏻麵包同糕點嘅種類好多,除咗必買嘅人氣商品,忍唔住都買咗幾隻望落非常吸引嘅麵包🤭拿破崙千層焦糖酥人氣之選,比起食開嘅葡撻大隻好多拿破崙千層撻皮望落非常吸引,咬落果然係非常鬆脆,有滿滿嘅牛油香蛋漿亦都有濃濃嘅蛋香,質感滑嫩,火喉控制得非常好👍🏻👍🏻我都鍾意佢唔算好甜,咁大隻食晒都唔會好漏另外就係新出嘅開心果千層酥同樣都係千層拿破崙酥皮,同樣出色開心果蛋漿整體比起原味更加濃郁,食落係極之濃郁嘅開心果香,但質感保留咗蛋漿嘅滑同埋輕所以食落完全冇負擔,唔似平時食開心果撻成口開心果醬,好快就滯呢隻開心果千層蛋撻滿足到我想食開心果嘅香,同埋蛋撻嘅輕盈😋😋😋印刷玄米茶鬆餅比較少見到嘅味道,所以就買咗黎試吓😄入口係淡淡嘅玄米茶香,鬆餅焗到外脆內軟咬落去淡淡都有原味茶嘅香味之餘,鬆餅嘅中間亦都係微微濕潤,所以食落好舒服,唔會乾噌噌蕃茄香草貝果比較少見到嘅貝果味道,鍾意食蕃茄麵包嘅我即刻二話不說買咗嚟試貝果幾大隻,拎上手都有啲重
最近香港多咗好多葡撻類既餅點,一向鐘情葡撻既我緊係要試🤭
今日出去尖沙咀,順便去埋Hashtag B
平日lunch Time時間,果然都係要排隊
好彩店員都好快,條隊都郁得好快 👍🏻👍🏻

拿破崙千層焦糖酥
人氣之選,比起食開嘅葡撻大隻好多
蛋漿亦都有濃濃嘅蛋香,質感滑嫩,火喉控制得非常好👍🏻👍🏻
我都鍾意佢唔算好甜,咁大隻食晒都唔會好漏

另外就係新出嘅開心果千層酥
同樣都係千層拿破崙酥皮,同樣出色
印刷

玄米茶鬆餅
比較少見到嘅味道,所以就買咗黎試吓😄
入口係淡淡嘅玄米茶香,鬆餅焗到外脆內軟

蕃茄香草貝果

貝果幾大隻,拎上手都有啲重量
拎咗返屋企焗返熱嚟食,一出爐已經聞到香噴噴嘅蕃茄香

賣相非常靚仔,食落係濃郁蕃茄香味,伴隨淡淡嘅香草,味道非常豐富
考落嘅口感煙靭彈牙,唔會太實
配埋cream cheese一齊食,簡直完美🥰🥰🥰