2017-01-14
呢間小店有好幾次經過都想入去食,但每次都好匆忙有野要做,今日又經開呢度,好彩今日做完哂野,可以同個客慢慢坐呢間好有home既感覺,店內既色tone好和諧,淺綠色同白色為主個晚市套餐都幾抵食,2個餐湯+前菜+2個main+2個甜品及飲品,都只係$378 ja, 我地當然叫呢個啦,而且d main都幾岩食「蕃薯南瓜湯」蕃薯湯水就食得多,蕃薯湯都係第一次食ja, 但原來都好好飲,南瓜既甜加埋蕃薯既甜原來好match ga另外餐包無熱辣辣係芝麻包,焗到外面微脆的「醬燒豬肋骨併春雞」黎到既時候已經聞到陣陣既醬汁香味好容易切得開ga, grill 既時間岩岩好,肉質好軟淋醬汁亦令我好醒胃!相反,春雞就差差地,我食左1啖就要放棄啦,太乾太鞋,應該燒得過籠了「藜麥雜菜沙律」網上成日話食藜麥好健康,今次就試下,細細粒幾得意,而沙律菜亦處理得好好,無咩苦味查實我最欣賞係佢個黑醋汁,唔會太酸,而且又唔會好稀「大蝦龍蝦汁意大利飯」味道唔錯,大蝦都挑哂蝦腸ga亦都好爽不過意大利飯就落得過多broth, 比想像中黏左d甜品「自家製木糠布甸」呍呢嗱味好香,不過食多幾啖之後就越食越甜我覺得呢間餐廳既廚師好有心思,每道
呢間好有home既感覺,店內既色tone好和諧,淺綠色同白色為主 個晚市套餐都幾抵食,2個餐湯+前菜+2個main+2個 甜品及飲品,都只係$378 ja, 我地當然叫呢個啦,而且d main都幾岩食 「蕃薯南瓜湯」蕃薯湯水就食得多,蕃薯湯都係第一次食ja, 但原來都好好飲,南瓜既甜加埋蕃薯既甜原來好match ga另外餐包無熱辣辣係芝麻包,焗到外面微脆的 「醬燒豬肋骨併春雞」黎到既時候已經聞到陣陣既醬汁香味好容易切得開ga, grill 既時間岩岩好,肉質好軟淋醬汁亦令我好醒胃!相反,春雞就差差地,我食左1啖就要放棄啦,太乾太鞋,應該燒得過籠了 「藜麥雜菜沙律」網上成日話食藜麥好健康,今次就試下,細細粒幾得意,而沙律菜亦處理得好好,無咩苦味查實我最欣賞係佢個黑醋汁,唔會太酸,而且又唔會好稀 「大蝦龍蝦汁意大利飯」味道唔錯,大蝦都挑哂蝦腸ga亦都好爽不過意大利飯就落得過多broth, 比想像中黏左d 甜品「自家製木糠布甸」呍呢嗱味好香,不過食多幾啖之後就越食越甜
我覺得呢間餐廳既廚師好有心思,每道菜都會點綴下