2019-01-12 269 瀏覽
窮民一個無咩錢食好野,所以最鍾意推薦d平民野廚房佬係屯門好似有4間,青海圍依間最近我辦公既地方,午餐首選食餃子,如果果日想食飯,就會諗起《廚房佬》,一來快同方便,二來價錢唔貴,雖則服務態度真係一般,之前試過午餐焗飯真心覺得唔好食,不過仍然會想食廚房佬原因得一個,就係佢既口水雞/海南雞飯!今日想食辣辣地既野,所以揀左口水雞!計埋之前,夾埋可能都食左8-10次口水/海南雞,過半數機會都係雞脾位黎架,好開心今次都係佢上面既辣醬好惹味,係辣味唔夠既,不過有點麻香同少少少少辣味,加上花生粒,淨係醬都已經好送飯到隻雞,今次比以往更好食既原因係..係雞肉同雞皮之間有層啫喱!唔係肥膏而聽聞係膠原質凝固左,想知係咩自己上網搵下啦認真食咁多次係今次先有,平心而論過往係有食過失手至雞肉un哂,全碟都係骨咁制既狀況,不過多數機會都係好食的!加上50幾蚊有雞有菜有仲有野飲/糖水..去邊搵呀?!唔驚中伏,不妨一試平民化🐥🐥
窮民一個無咩錢食好野,所以最鍾意推薦d平民野

今日想食辣辣地既野,所以揀左口水雞!

加上50幾蚊有雞有菜有
仲有野飲/糖水..去邊搵呀?!
唔驚中伏,不妨一試平民化🐥🐥