2022-08-16 216 瀏覽
🍋爆檸四季春— 微糖加珍珠 $33見呢杯有新店開張8折優惠,所以就試一試。爆檸四季春係沙冰嚟嘅,中間仲有兩粒新鮮嘅青檸。青檸嘅味道幾濃郁同新鮮,但都唔會太酸,同埋甜度都適中,唔鍾意太甜嘅人嗌微糖應該會覺得啱啱好。而啲珍珠係幾有咬口嘅,不過珍珠同呢杯嘢就唔太夾,所以買呢杯嘅話就唔推薦加珍珠啦😂 整體來講,佢味道好清新同清爽,夏天飲嘅話好消暑解渴😋🍑芝士白桃茶 —少糖少冰 $30之前聽過人推薦佢其他分店嘅芝士奶蓋茶,但唔知係咪因為分店唔同,我就覺得麻麻哋🥵芝士奶蓋嘅份量好少,雖然個奶蓋都幾杰身,但飲嘅時候都唔係好覺有芝士奶蓋,而且芝士味唔係好夠。而個白桃茶都唔係幾飲到白桃嘅味,似普通綠茶多啲,同埋啲茶有少少澀。小編一向試新嘢都會叫少糖少冰,但呢杯佢整到走糖走冰咁。個茶飲落冇甜味,而且係完全冇冰,攞上手係暖暖哋嘅添😥 可能係整錯咗。整體來講,呢間唔同飲品嘅水準有啲參差。個爆檸四季春係唔錯嘅,但個奶蓋茶就好令人失望,應該唔會再試。味道: 5/10服務: 7/10回頭率: 5/10總評: 6/10💰人均消費: $30
🍋爆檸四季春— 微糖加珍珠 $33

🍑芝士白桃茶 —少糖少冰 $30