2023-08-18
觀塘出名多嘢食,今次因為呢間Cafe有貓貓,所以吸引咗上去🐱炸蝦便當($48)炸蝦係即炸嘅~食落熱烘烘又夠脆,好評👍🏻而滷蛋入味,但得半粒唔夠喉🫠滷肉飯嘅肉偏瘦,適合唔食肥肉嘅人,切得大粒,啖啖肉。整體都好唔錯🙆🏽♀️意式牛肋條配蕃茄洋蔥湯蒟蒻烏冬($98)+$5餐飲蕃茄洋蔥湯味道較淡🥲而蒟蒻烏冬係用蒟蒻「唧」成一條條嘅烏冬樣,口感爽口彈牙,幾清新。牛肋條比較韌,可以煮淋啲😅不過啲汁就幾夠味,適合配埋烏冬食。鹽酥大雞髀配薯條($68)+$5餐飲雞髀都算大隻,外皮鬆脆,內裡都保留到雞肉肉汁,好係好食,值得推介👍🏻另外薯條夠粗,亦都係啱啱炸出嚟好脆,但可能因為健康而冇落好多鹽,味道比較寡,需要點茄汁。📍總結:-除咗便當嘅餐飲係奉送之外,其他餐嘅餐飲要加錢🥲本來我都冇諗住嗌,但一個妹妹(真係小妹妹)幫手落單嘅時候,連小食個餐都問我飲啲咩,冇為意就嗌多杯😮💨佢又冇話要加錢🥲本來兩個人兩個餐,嗌兩杯就OK,但因為以為小食都送埋餐飲(心諗都幾好),嗌多杯之後原來要加錢,講得有啲唔清楚。-食物方面炸物就最出色~-menu 寫6點後要加一,但無寫星期六日都要,到俾錢嘅時候,店員先話門口有張紙貼住咗要
炸蝦便當($48)
意式牛肋條配蕃茄洋蔥湯蒟蒻烏冬($98)+$5餐飲
鹽酥大雞髀配薯條($68)+$5餐飲
📍總結:
-食物方面炸物就最出色~
-menu 寫6點後要加一,但無寫星期六日都要,到俾錢嘅時候,店員先話門口有張紙貼住咗要加一😵💫又係一個我冇為意就中咗嘅伏,唔係話唔想俾,但menu上寫得清楚會好啲。
-唔記得講隻貓貓,原來係困住咗嘅,只可以喺玻璃度睇,冇得玩。